AKUT'tan Okullarda Deprem Bilinçlendirme Seminerleri

AKUT Arama Kurtarma Derneği Eskişehir Seminer Birimi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Temel Eğitim ve Orta Öğretime bağlı tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde "Deprem Bilinçlendirme Semineri" verildi.

AKUT'tan Okullarda Deprem Bilinçlendirme Seminerleri
AKUT Eskişehir Ekip Lideri Mete Kızıl, konuyla ilgili yapılan açıklamada, 3 Aralık 2014 tarihinde başlayan ve haftada 3 gün her gün için 3 ayrı okullarda verilen seminerlerin, proje kapsamında bugüne kadar toplam 180 okulda 24 bin 610 öğrenci ve öğretmene ulaştıklarını belirtti.

Kızıl, "Seminerlerde AKUT Arama Kurtarma Derneğinin kısaca tanıtımı sonrasında öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında video ve slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verilmiştir. Seminerler sırasında deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterilmekte olup, deprem sonrası hayat kurtarmada ilk saatlerin önemi vurgulanarak, bilinçli hareket etmenin deprem ve benzeri acil durumlarda önemi vurgulanmaktadır" dedi.

Kızıl, seminerlerde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Seminerlerin verilmesi ve programlarının yapılması konusunda desteklerini esirgemeyen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bülent Üzmez, Şube Müdürü Sayın Tülay Gündoğan, Şennur Solakoğlu ve Ramazan Altıntaş’a teşekkürlerimizi iletiriz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA