Kumru'da 1 Yılda 10 Km Beton Yol

Kumru Belediyesi, mahalleler arasında sağlıklı ulaşımın sağlanması amacıyla başlattığı beton yol çalışmasına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kumru'da 1 Yılda 10 Km Beton Yol
Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu, 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından göreve başladıkları günden bugüne kadar yol çalışmalarında hayli mesafe aldıklarını söyledi.

İlçe sınırları içerisinde Belediye sahasında asfalt, beton ve stabilize olmak üzere toplam 645 km yol ağı bulunduğunu ifade eden Başkan Hatipoğlu, “Nisan 2015’e kadar olan bir yıllık dönem de taş ocağımızda bulunan konkasör ve beton şantiyemizden yaklaşık 30 bin metreküp mıcır-filler ve beton malzeme çıkışı yaptık. Taş ocağımızda işlediğimiz, 5 bin 400 metreküp mıcır ve filler malzemeyi Büyükşehir Belediyesi’ne, 765 metreküp mıcır-filler malzemeyi OSKİ’ye verdik. 23 bin 285 metreküp beton, mıcır ve filler malzemeyi de kendimiz kullandık” dedi.

Mahalleler arasında ulaşımı sağlayan yolların daha sağlıklı hale getirilmesi için beton yol yapımına ağırlık verdiklerini dile getiren Başkan Hatipoğlu, “Görevde bulunduğumuz bir yıllık süre içerisinde Erikçeli Mahallesi’ne 3 bin metre, Yeniakçaalan Mahallesi’ne bin 200 metre Ballık, Yeniergen, Derbent Mahallelerine 500’er metre, Ergentürk -Sarapdal Mahallesi’ne bin metre, Fizme, Yalnızdam Mahallelerine bin 300’er metre, Divanitürk Mahallesi 500 metre, Ayvalı Mahallesi’ne 300 metre, Karacalı ve Samur Mahallelerine 200’er metre, Avdullu ve Karaağaç Mahallelerine 100’er metre, Karacalı ve Samur Mahallelerine 200’er metre, Yukarıdamlalı Mahallesi’ne ise 150 metre beton yol döşemesi yapıldı. Toplamda 10 bin 50 metre beton yol yaptık. Yapılmaya da devam ediliyor” dedi.

Başkan Hatipoğlu ayrıca 6 km ham yol çalışmasıyla Divanitürk Mahallesi’ne 4 km,Demircili Mahallesi’ne 1 km ve Akçadere Mahallesi’ne 1 km yol kazandırdıklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA