Ünüvar Açıklaması 'AK Parti, Milletin Hala En Büyük Umudu'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti’nin, milletin hala en büyük umudu olduğunu söyledi.

Ünüvar Açıklaması 'AK Parti, Milletin Hala En Büyük Umudu'
7 Haziran Genel Seçimi’nin ardından teşekkür ziyaretlerine Tufanbeyli ilçesinden başlayan Ünüvar, teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek, seçim sonucuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ardından Saimbeyli ilçesine geçen Ünüvar, ilçe yöneticileriyle birlikte esnafı ziyaret etti, kahvehanelerde oturan vatandaşlarla sohbet etti. Necdet Ünüvar, daha sonra Feke İlçe Teşkilatı mensuplarıyla, Sarıpınar Yaylası’nda birlik-beraberlik yemeğinde buluştu.

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke’de yaptığı açıklamalarda, seçim sürecinde çok yoğun çalışmalar yürüten teşkilat mensuplarına, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

AK Parti’nin 4. defa genel seçimden birinci parti çıktığını, bunun cok önemli bir sonuç olduğunu ifade eden Ünüvar, "Türkiye’de birinci olduk, Adana’da da birinci parti olduk. Bütün teşkilatlarımız çok yoğun çalıştılar. Gönül arzu ederdi ki tek başına iktidar olalım, ama olmadı. Bundan sonra partimizin yetkili kurumları geniş istişarelerle sonucu değerlendirecekler ve önümüzdeki dönemle ilgili gerekli adımları atacaklar" dedi.

"AK Parti’de seçimin bittiği günün ertesi günü yeni seçimle ilgili çalışmalar başlar" diyen Ünüvar, şunları söyledi:

"Biz dün buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Güçlü bir şekilde yeniden başlıyoruz. AK Parti bu ülkenin en büyük umududur. Millet bizden yeni hizmetler bekliyor, başladığımız hizmetleri bitirmemizi bekliyor. Hayat devam ediyor. Seçmen; ’AK Parti’ye tek başına iktidar vermedim, ama AK Parti olmadan da sağlıklı bir hükümet kurulamaz’ diyor. Şu anda sahadayız. Değerlendirmelere devam edeceğiz. Bizim için en şerefli görev bu millete hizmet etmektir. Milletle teması bırakmayacağız. Halk dokunan, temas eden siyasetçi istiyor. Biz de bu doğrultuda devam edeceğiz. Teşkilatın bütün kademeleriyle sahada olmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi daha ileriye götürmek için var gücümüzle çalışacağız."

Demokrasilerde seçimin önemine vurgu yapan Ünüvar, verdiği karardan dolayı hiçbir zaman halkı suçlamamak gerektiğini belirterek, "Bugün muhasebe dönemi. 10 Nisan’dan bu yana sahalardayız. ’Çok yorulduk’ diyebilirdik, ’biraz dinlenelim, tatil yapalım’ diyebilirdik. Ama bizim sahalarda olmamız lazım. Çünkü bizim için siyaset günlük yapılan bir iş değildir. Bugünkü bu ziyaretlerimiz hem bir muhasebe hem de teşekkür ziyaretidir. Eksiklerimizi iyi tespit etmemiz lazım" diye konuştu.

Siyasette temas, tebessüm ve tahammülün çok önemli olduğunu kaydeden Ünüvar, "Vatandaşa temas edeceksiniz, tebessüm edeceksiniz, gerektiğinde tahammül edeceksiniz. Bunları yaparsanız takdir ve teşekkür alırsınız, yapamazsanız siyasette başarılı olamazsınız. AK Parti bu ülkenin hala en büyük umududur. Bizler daha güçlü şekilde gelebilmek için çok daha fazla çalışmalıyız. Bu milletin bizden çok büyük beklentileri var, o yüzden durmak yok, hep birlikte yürümeye, koşmaya devam" ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin, bütün partilerin birleşmesine rağmen, kendisinden sonra gelen ikinci ve üçüncü partinin toplamı kadar oy aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece inşallah AK Parti tekrar tek başına iktidara gelecektir. Çünkü AK Parti, gelecekle ilgili vizyonu olan tek partidir. Biz ülke menfaatleri için yola devam ediyoruz. Kırgınlık yok, dargınlık yok, burukluk yok. Yeniden toparlanacağız ve bir sonraki seçimde AK Parti’yi yeniden yüzde 50’nin üzerine çıkarıp, Büyük Türkiye’yi oluşturmaya devam edeceğiz."

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Tufanbeyli İlçe Başkanı Hasan Kafadar, Saimbeyli İlçe Başkanı İsmail Yıldızhan ve Feke İlçe Başkanı Salim Gür’ün ev sahipliği yaptığı ziyaretlerin Feke bölümüne, Milletvekili Adayı Esra Yalvaç da katıldı.

Kaynak: İHA