Harput Palu Kültür Yolu Projesi

Palu Kaymakamlığı tarafından "Harput Palu Kültür Yolu Projesi" kapsamında bisiklet yarışması düzenlendi.

Elazığ Valiliği himayesinde ve Fırat Kalkınma Ajansı'nın destekleri ile düzenlenen ve iki gün süren yarışmalara çeşitli illerden 80 yarışmacı katıldı.

Elazığ'ın tarihi mahallesi Harput'tan Vali Murat Zorluoğlu'nun verdiği startla başlayan, masterlar, büyükler ve gençler kategorisinde düzenlenen yarışmaların birinci gününde sporcular, tarihi Palu Köprüsü üzerinde sona eren 86 kilometrelik parkurda pedal çevirerek kıyasıya yarıştı.

Yarışmaların son gününde ise şehir içi bisiklet yarışması düzenlendi. Gazi Caddesi'nden start verilen yarışmada, sporcular Gazi Caddesi ile Vali Fahribey Caddesi arasındaki güzergahta 30 tur atarak yarışmayı tamamladı. Yarışmaya Vali Zorluoğlu da katıldı.

Düzenlenen yarışmaların sonucunda, masterlar kategorisinde Kocaeli'den Nevzat Kıral birinci, Bolu'dan Murat Enç ikinci, Denizli'den Hakan Yıldırım üçüncü olurken, büyükler kategorisinde Konya'dan Sedat Koç birinci, Kocaeli'den Yunus Emre Yılmaz ikinci ve Adana'dan Bayram Eroğlu üçüncülüğü elde etti. Gençler kategorisinde ise Kocaeli'den Onur Turgut birinci, Konya'dan Batuhan Özgür ikinci ve Konya'dan Celalettin Kal üçüncü oldu.

Şehir içi bisiklet yarışmasının sonucunda ise Konya'dan Fethullah Köse birinci, Kocaeli'den Yunus Emre Yılmaz ikinci ve Konya'dan Celalettin Kal üçüncülüğü elde etti.

İzzetpaşa Meydanı'nda düzenlenen kupa töreninde bir konuşma yapan Vali Zorluoğlu, Valilik olarak Elazığ'ın turizm potansiyelini öne çıkarmak için çok çaba sarf ettiklerini belirterek, düzenlenen bu tür organizasyonların kentin turizmini öne çıkarmak adına önemli olduğunu söyledi.

Bu çerçevede, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yapacakları bu tür organizasyonları desteklemeye her zaman için hazır olduklarını ifade eden Zorluoğlu, şunları söyledi:

"Dün Harput'tan bisiklet yarışmasını başlattık ve Harput'tan Palu'yu selamladık. Tarihi Palu Köprüsü üzerinde yarışma sona erdi. Neredeyse bin yıllık bir köprüdür. Artuklular dönemi bir eser. Esasında Harput ve Palu çağdaş iki medeniyet. Binlerce yıllık geçmişe ve kültürel mirasa sahip. Binlerce yıllık eserleri hala ayakta, yurt içi ve yurt dışından kendilerini keşfedecek insanları bekliyor."

Kaynak: AA