Manisa'dan Kısa Kısa

Soma Çocuk Gelişim Merkezinde eğitim gören 10-12 yaş arası 34 öğrenci, Üniversitesinin daveti üzerine Bilim Fuarı'na gitti.

Öğrenciler, Soma Kaymakamlığı önünden düzenlenen törenle Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici tarafından Kocaeli'ne uğurlandı.

Bilim Fuarı gezisinde çocuklara Çocuk Gelişim Merkezi yetkilisi Dilara Fidan'ın önderlik edeceği bildirildi.

- Yıldırım düşen su deposu yenilendi

Salihli'nin Karapınar Mahallesi'nde 3 gün önce yıldırım düşmesi sonucu yıkılan su deposu Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından yenilendi.

Mahalleye 3 gündür içme suyu verilemediğini söyleyen Karapınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Kaya, "Dönemin Manisa İl Özel İdaresi tarafından yapılan su deposunda, 20'şer tonluk 2 adet su deposu yıldırım düşmesi sonucu yıkıldı. Durumun MASKİ ekiplerine bildirilmesi üzerine bugün yeni su depoları getirildi. Kısa süre içerisinde mahalleye yeniden içme suyu vermeyi umuyoruz" diye konuştu.

- Manisa CBÜ'de mezuniyet törenleri

Manisa CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 20. dönem öğrencilerini düzenlenen törenle mezun etti.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden 53, Spor Yöneticiliği Bölümü'nden 68, Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nden 105 ve Çift Anadal'dan 8 öğrenci olmak üzere toplam 234 öğrencinin mezun olduğu belirtildi.

Törende konuşan Manisa CBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gümüş, Türkiye'de kalitesini ispatlamış olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olmanın gurur verici olduğunu vurguladı.

Tören, yüksekokul ve bölümlerini dereceyle bitiren mezunlara plaketlerinin takdim edilmesi, tüm mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesi, meslek andının okunmasının ardından kep atma ile sona erdi.

Törene Manisa CBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gümüş ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar ve Fakülte Dekanları ile yüksekokul bölüm başkanları, öğretim elemanları, emekli akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Kaynak: AA