Sinop'ta Ana Sınıfı Öğrencilerine Flor Jel Uygulaması

Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından Sinop merkez ve merkez köylerde okuyan ana sınıfı öğrencilerine flor jel uygulaması yapıldı.

Sinop'ta Ana Sınıfı Öğrencilerine Flor Jel Uygulaması
Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nce koruyucu ağız ve diş sağlığı çalışmaları kapsamında diş hekimleri Halil İbrahim Ustaoğlu ve Kübra Özgür tarafından flor jel uygulaması yapılarak 603 ana sınıfı öğrencisi taramadan geçirildi.

Halil İbrahim Ustaoğlu, daha önce ilköğretim öğrencilerine yapılan florjel uygulamasının bu dönem 60 ayını tamamlamış ana sınıfı öğrencilerine uygulandığını söyledi.

Çocuklara florlu vernik uygulamasıyla kalıcı dişlerin çürüğe karşı direncinin 5 kat artırılabileceğini belirten Ustaoğlu, "Bakanlık tarafından özel bir preparatla florun çürük önleyici etkisinden faydalanmak için hazırlanan özel bir vernikle daimi dişleri çıkmaya başlayan 60 ay ve üstü çocuklarımıza klorlu vernik uygulaması yapıyoruz. Bu uygulamanın yılda iki kez yapılması gerekiyor. Düzenli şekilde uygulama yapılırsa kalıcı dişlerin çürüğe karşı direnci de 5 kat artırabiliyor" dedi.

Kaynak: AA