Hatay'da Esnaftan Su Zammına Tepki

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı su zammını eleştirerek, "Meclisin su fiyatları konusunda tekrar karar alarak esnafın sesine kulak vermesini istiyoruz" çağrısında bulundu.

Teksöz, HESOB Toplantı Salonunda esnaf temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, Belediye Meclisi kararıyla yapılan su zammının esnaf ve sanatkarı zor durumda bıraktığını öne sürdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Meclis üyelerine kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulunan Teksöz, şunları kaydetti:

"Esnaf ve sanatkarlarımızdan 'çok yüksek su faturaları geldiği ve yapılan su zammının geri alınması' konusunda çok fazla telefon aldım. Su fiyatları Hatay'da gerçekten yüksektir ve bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Meclisin su fiyatları konusunda tekrar karar alarak esnafın sesine kulak vermesini istiyoruz. Esnafımızın bu su fiyatlarını kaldıracak gücü yoktur. Artan fiyatlar herkesin malumudur. Kimi yerde yüzde 700 kimi yerde de yüzde 150 artmıştır. Birlik ve beraberlik içerisinde parti ayrımı gözetmeksizin Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş başta olmak üzere 88 meclis üyesinin el ele ve kol kola vererek esnaf ve sanatkarlarımızın mağduriyetini gidermesini 37 bin esnaf adına rica ediyorum."

Bunun çözülemeyecek bir sorun olmadığını dile getiren Teksöz, zammın geri alınmaması halinde "yumruklarını masaya vurabileceklerini" sözlerine ekledi.

Kaynak: AA