Durağan'da Yüksekokul İçin Yer Tahsisi Yapıldı

Durağan'da yüksekokul için yer tahsisi yapıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Yüksekokul'un Durağan'a kazandırılması için belediye olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

Konuşla ilgili Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan'ı ziyaret ettiklerini belirten Kılıçaslan, "Rektörümüz ilçemizde yüksekokulun açılması ile ilgili üzerine düşeni yapacağını ifade ederek, yüksekokul için yer teslimi yapılması gerektiğini söylemişti. Biz de çalışmalarımıza başlayarak, Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısında alınan kararla birlikte eski belediye hizmet binasını Sinop Üniversitesi'ne yüksekokul açılması için tahsis ettik. İlçemize yüksekokul açılması için protokol işlemleri önümüzdeki günlerde başlayacak. İlçemize yüksekokulun açılmasıyla ilgili belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız" dedi.

Yüksekokul için imkanlarımızı seferber etmeye hazır olduklarını vurgulayan Kılıçaslan, "İlçemiz mevcut yapılaşmasıyla zaten öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeydedir. İnşallah yüksekokulu Durağan'a kazandıracağız. Eğitime her zaman önem vermekteyiz. Biz değişen ve gelişen bir Durağan için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA