Aytaç Baran İçin Adana'da Gıyabi Cenaze Namazı

Adana’da, bazı sivil toplum kuruluşlarına mensup kalabalık bir grup, Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırıda ölen Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Seyhan ilçesindeki 5 Ocak Meydanı’nda toplanan çeşitli STK ve HÜDA-PAR üyesi grup, öğle namazı sonrasında cami cemaatiyle bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını yapan HÜDA-PAR Adana İl Sekreteri İsa Emre, PKK ve HDP’ye ’aklını başına al çağrısı’ yaparak, “Görünen o ki bu bizim son şehidimiz olmayacak. Bölgenin izzetli Müslümanları dün sana boyun eğmedikleri gibi bugünden sonra da sana boyun eğmeyecekler. Sizler bizi iyi tanırsınız. Sizin önünüzde eğileceğimizi aklımızın ucundan geçireceğimiz an Allah bizim canımızı alsın” dedi.

Bu arada, HÜDA-PAR İl Sekreteri İsa Emre, basın açıklaması sırasında fenalaştı. Aralarında kadınların da bulunduğu kalabalık grup, Hizbullah lehine ve PKK aleyhine sloganlar attı. Daha sonra Veysi Sonkaya, Aytaç Baran’ın gıyabi cenaze namazını kılıp, dua etti.
Kaynak: İHA