Ko-Mek Genel Sergisi'nde Sıra Gecesi Düzenlendi

KO-MEK Genel Sergisi kapsamında yapılan Sıra Gecesi büyük beğeni topladı.

Ko-Mek Genel Sergisi'nde Sıra Gecesi Düzenlendi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla ve ünlü sanatçı Zara’nın konseriyle 25 Mayıs Pazartesi günü 49. kez kapılarını açan Kocaeli Fuarı’nda yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) Genel Sergisi, fuar içi Güneş Sahnesi alanında Şiş Örücülüğü ve Kuaforlük branşlarında kursiyerler arasında yapılan yarışmalarla devam etti.

Değirmendere, Yuvacık, Yeniköy, Köseköy, Aydınkent kurs merkezinden 10 yarışmacının performanslarını sergiledikleri Şiş Örücülüğü yarışmasında Köseköy Kurs Merkezi’nden Saide Hocaoğlu birinci olurken, Yuvacık Kurs Merkezi’nden Semiha Okcan ikinci, Aydınkent Kurs Merkezi’nden Melike Özbalak ise üçüncülüğü elde etti. Jürinin bir hayli zorlandığı Kuaförlük yarışmasında ise Yenikent Kurs Merkezi’nden Boncuk Yılmaz birinci oldu. Yarışmada Karşıyaka Kurs Merkezi’nden Hale Kalkan ikinci, Gündoğdu Kurs Merkezi’nden Burçin Gemici üçüncü oldu.

Akşam saatlerinde çiğ köfte ikram edilerek başlayan sıra gecesine ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal ile KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan da katıldı.

KO-MEK Usta Öğreticilerinden oluşan Türk Halk Müziği ekibinin birbirinden farklı türküler seslendirdiği programda katılımcılar gönüllerince eğlendi.
Kaynak: İHA