Uzman Jandarma Ve Erbaşlardan 'Özlük Hakkı'Talebi

Uzmanlar Derneği (UZDER) Genel Başkanı Yakup Toprak, uzman jandarma ve erbaşların özlük haklarının iyileştirilmesi talep etti.

Toprak, Abdi İpekçi Parkında yaptığı basın açıklamasında, uzman jandarma ve erbaşların, "ordunun üvey evlatları" olarak görüldüğünü savundu.

Uzman jandarma ve erbaşların özlük haklarının başka statüye bağlanmasının, emeklilik ikramiyesi ve maaş farkı dolayısıyla mağduriyet oluşturduğunu ileri süren Toprak, bu durumun kuruma aidiyet duygusunu azalttığını iddia etti.

Toprak, uzman jandarma ve erbaşların orduevlerinden yararlanamadığı belirterek, diğer ordu mensuplarına kıyasla ücret, tazminat, emeklilik şartları, araç gerek temini, doğu görev süreleri ve lojman temininde eşitsizliklere maruz kalındığını öne sürdü.

"Ordu, Türk milletinin ordusudur ve hiçbir mütalaa, personeli ötekileştirici ve kurumsal aidiyeti zedeleyici uygulamaları mazur gösteremez" ifadesini kullanan Toprak, şunları kaydetti:

"Amaçları vatanını, milletini sevmek olan bu insanların suçu nedir? Kimse deve kuşu olmasın. Bizler haddimiz olmayanı değil, hakkımız olanı istiyoruz. Bizlere üvey evlat muamelesi yapan zihniyetin, tutum ve söylemleri de kınıyoruz."

Kaynak: AA