Senin kardeşin dağda ne yapıyor?

7 Haziran seçimlerine doğru mitinglerine devam eden Başbakan Ahmet Davutoğlu Mersin'de kalabalığa seslendi. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada Selahattin Demirtaş'a sert sözlerle yüklendi.

Senin kardeşin dağda ne yapıyor?
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a 'batıda barış sözcülüğü, doğuda terör sözcülüğü yapma' diyen Ahmet Davutoğlu, Demirtaş'a ''Senin kardeşin dağda ne yapıyor?' diye sordu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin'de düzenlenen mitingte partililere seslendi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;


Mersin'e, Anamur'un yörüklerine bütün sahillere selam olsun. İngiltere'de seçim oldu 3 muhalefet lideri anında istifa etti. Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş ben kazanamazsam istifa ederim diyorum siz istifa edecek misiniz?

'MASKENİ İNDİR, KARŞIMIZA ÖYLE ÇIK'


Demirtaş, batıda barış sözcülüğü, doğuda terör sözcülüğü yapma. Bazı sorular soruyorum Demirtaş'a, burada Mersin'de Yörükler, Kürtler, Araplar barış içinde yaşıyorlar. Buraları karıştırmayın. Doğu'yu, Güneydoğu'yu karıştırmayın.

İlk sorum şu; senin kardeşin dağda ne yapıyor? Niye inmiyor? Niye barış için çalışmıyor? Yine soruyorum; niye 6-7 Ekim olaylarında, Doğu'daki Güneydoğu'daki kardeşlerimizi zulüm altında inletecek şekilde insanları sokaklara çıkardın. Yasin Börü diye 16 yaşındaki civan gibi bir delikanlıyı dördüncü kattan atanları niye lanetlemedin?

Seçim vakti yaklaşınca şehirde barış sözcüsü, bitince terör sözcüsü, böyle iki yüzlülük olmaz. Maskeni indir, karşımıza öyle çık.

CHP'NİN PARALARI NEREYE GİTTİ


Toros Dağları çökmedikçe Akdeniz kurumadıkça emanetine bir saniye bile ihanet etmeyiz.

Kılıçdaroğlu'nu bugün Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'nda gördüm orada da kendisine söyledim. Bu iş hesap işi.” Bana 4 yıl verin” diyor. Kılıçdaroğlu'nun o dediği şeyler Aslı Yok Yaylası gibi. Bir kampanya başlatmıştı. Milletçe alkışlama falan. Durdu o kampanya. Amerika'dan reklamcı getirdi ne oldu ona verdiği para. Nereye gittiği CHP'nin paraları.

Hazine dopdolu. Kılıçdaroğlu'nun gözü Hazine'de. Kılıçdaroğlu, eski Türkiye'nin sözcüsü...

İKİNCİ BİR 28 ŞUBAT'A İZİN VERMEYİZ


HDP Eş Başkanı CHP ağzıyla konuşuyor. Tek parti CHP'si gibi 'Diyanet kapatılsın' diyor. 'İmam Hatiplerin orta kısmı kapatılsın' diyor. Ya biz 28 Şubat'ı tarihe gömmedik mi? Bir daha gelmesine izin verir miyiz?

ANNESİNİ KAYBEDEN TOROSLU BİR ÇOCUĞUM

Yarın anneler günü. Taşkent'ten Konya'ya hastaneye yetişemediği için annesini kaybeden Toroslu bir çocuğum. Toroslar'da her kış bize haber gelirdi. Kızaklarla getirilirken '2 kişi dondu' '3 kişi dondu' diye Şimdi Toroslar'dan telefon gelse biz oraya helikopterle iniyoruz helikopterle.

Özgecan kardeşimiz öldürüldü. Kadına karşı şiddete hayır diyecek misiniz. Kim kadına el kaldırırsa erkekler olarak karşısında biz duracağız diyecek misiniz? Hanımlar alkışlayın.

AKDENİZ'E OTOYOL

Nasıl karadeniz sahil yolunu tamamlsadıysak Akdeniz'i bir köşeden diğerine otoyolla bağlayacağız. Beni çok memnun eden bir başka proje... Konya'ya kadar hızlı tren geldi. Şimdi Karaman'a geldi. Hızlı tren oradan Mersin'e gelecek, oradan da Adana'ya, Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya ve Habur'a gidecek.