Dörtyol'dan Kısa Kısa

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk , Anneler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Soytürk, mesajında, annelerin sevgiyi, şefkati, merhameti, sabrı, fedakarlığı ve hoşgörüyü temsil ettiğini belirtti.

Annelerin, baş tacı edilmesi gerektiğini belirten Soytürk, şunları kaydetti:

"Anne sevgisi sevgilerin en güzeli ve en yücesidir. Anne demek ilaç demek, anne demek iyilik, doğruluk, güzellik demektir. Canlarından can katarak varlığımızın kaynağı olan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimizdir. Hayatla aramızdaki en güçlü bağ olan annelerimiz, sevgisini ve sıcaklığını her zaman aradığımız, yeri doldurulamaz varlıklarımızdır. Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı, mutluluğu, hayata tutunmayı ve başarmayı öğreten annelerimizin kıymetini bilmeliyiz diyerek fedakar ve cefakar annelerimizin Anneler Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, saygılar sunarım."

- "Sırtımdaki tiyatro" projesi

Dörtyol İlim Kültür Edebiyat Derneği, tiyatroyu sevdirmek ve bu alanda işsiz gençlere istihdam yaratmak amacıyla "Sırtımdaki Tiyatro" adlı proje hazırladı.

Dernek Başkanı Hamza Taşpınar, AA muhabirine, Dörtyol'un günden güne gelişen sanayisiyle beraber, nüfusunun da arttığını ve buna bağlı olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere talebin de yoğunlaştığını söyledi.

Dörtyol'da bir tiyatro grubunun bulunmadığını ve bunun büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Taşpınar, bu kapsamda "Sırtımdaki Tiyatro" adlı bir proje hazırladıklarını belirtti.

Projeyi, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına sunduklarını vurgulayan Taşpınar, "52 bin lira hibeli proje kapsamında 20 gencimize tiyatro konusunda eğitim vermek istiyoruz. Ayrıca bunlardan oluşturacağımız tiyatro grubuyla da hem sanatsal etkinlikler yapılacak, hem de bu gençlerimize istihdam sağlamış olacağız. Ayrıca gençlerimize tiyatroyu da sevdireceğiz" diye konuştu.

Taşpınar, 9 ay sürecek proje kapsamında eğitim alacak gençlerle, okullarda çeşitli oyunlar sahnelemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA