Burhaniye'de Lokma Sezonu Açıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bahar aylarının gelmesiyle birlikte geleneksel lokma hayırları başladı. Çok sayıda vatandaş, hayattan geçenleri için lokma döktürürken, lokmacılık da bir sektör haline geldi ve çok sayıdaki insana iş kapısı oldu.

Burhaniye'de Lokma Sezonu Açıldı
Ege’nin değişik yerlerinde devam eden lokma geleneğinin yoğun yaşandığı Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, eksiden elle hazırlanan lokmalar, şimdilerde makineyle dökülmeye başlandı. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte ilçenin değişik yerlerinde lokmalar dökülürken, çok sayıda insan da bu hayır lokmalarını iştahla yiyorAllah’ın hayırları kabul etmesini isteyen Mustafa Eren,” Mahallemizde lokma hayırları, bütün yazın pilav hayırları devam etmektedir. Lokmayı mahallemizde insanlar çok sevdiğinden, herkes lokma hayrı yapmaya devam ediyor. Bu yapılan hayrı Cenabı Allah kabul eylesin. Yapanların da eline koluna kuvvet ihsan eylesin. Eskiden elle dökülüyordu lokmalar. Şimdi ise fen ilerledikçe lokmalar makineyle yapılıyor. Çok güzel oluyor” dedi.

Karanfil Bilginde,” Burhaniye de bahar geldi. Lokma hayırları çoğaldı. Biz de lokmayı çok seviyoruz. Allah kabul etsin” dedi.

Ahmet Altınsoy ise,”Lokmayı çok seviyoruz. İnsanların kardeş kardeş geçinmelerine, birlik ve beraberlik duygusunu geliştiren çok güzel bir gelenek. Bayılıyorum. Nerde görsem lokmayı.sıraya giriyorum” dedi.

Emiroğlu Lokma Görevlisi,” Biz Emiroğlu lokma olarak camilerde camilerin önlerinde, sahil kenarlarında mahalle aralarında her yerde lokma döküyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. Bu bizim yöresel geleneksel işimiz. Her zaman yaptığımız bir şey. El lokmasından makine lokmasına kadar, pilav, helva, bütün hepsiyle ilgileniyoruz. En iyi yaptığımız şey diyebilirim. Bütün herkesi de hayırlarımıza bekliyoruz. Dışardan gelen turistlerimiz olsun herkes çok ilgi gösteriyor. Biz memnunuz. Umarım halkımız da memnundur.”dedi.

Kaynak: İHA