Tarihi Mozaiklerin Yanlış Restorasyonu İddiası

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Hatay Arkeoloji Müzesi'nin açık olduğunu ve mozaiklerde herhangi sorun bulunmadığını bildirdi.

Nacioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basında ''Hatay Arkeoloji Müzesi'ndeki bazı mozaik eserlerin yanlış restore edildiği ve müzenin ziyarete kapalı olduğu'' yönünde haberlerin yer aldığını anımsattı.

Bunun doğruluğunu araştırmak için müzeye gelerek incelemede bulunduğunu anlatan Nacioğlu, bu haberlerin Hatay turizmine çok ciddi zarar verdiğini kaydetti.

''Bu işte bilgisi olmayan kişilerin demeç vererek Hatay'ı kötülemesi bizleri gerçekten üzmüştür'' diyen Nacioğlu, şöyle devam etti:

''Ulusal basında Hatay Arkeoloji Müzesi'nin kapalı olduğu yönünde haberler çıkması gerçekten yanlıştır. Müze şu anda açıktır ve mozaiklerimizde herhangi sorun yoktur. Hatay Turizm Derneği Başkanı olarak bizzat gelip gördüm. İsteyen müzeye gelerek görebilir. Bu haberleri yapanları kınıyorum.''

Müze ve mozaiklerle ilgili olumsuz haberlerle insanların zihninin karıştırılmak istendiğini ifade eden Nacioğlu, buna anlam veremediklerini söyledi.

Hatay turizminin iyi yerlere geleceğini vurgulayan Nacioğlu, ''Hatay'da yaşayan halk olarak hoşgörümüzü, misafirperverliğimizi ve bütün değerlerimizi en iyi şekilde yansıtıp, buraya gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamalıyız'' diye konuştu.

Nacioğlu, Hatay'ın inanç ve kültür değerlerini, doğasını herkesin görmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA