Yapı Kredi Çağrı Merkezine Birincilik Ödülü

Yapı Kredi, Telephone Doctor tarafından kurulan ve çağrı merkezlerinin yarıştığı Kalite Ligi'nde 2014 yılı performansıyla birincilik ödülü kazandı.

Yapı Kredi açıklamasına göre, Türkiye'de ilk telefon bankacılığı işlemini gerçekleştiren banka, kazandığı birincilik ödülüyle bu alanda öncü ve lider pozisyonunu sürdürmeye devam ediyor.

Telefonda hizmet kalitesi alanında dünyanın yetkin kuruluşları arasında gösterilen Telephone Doctor tarafından kurulan Kalite Ligi, farklı senaryolarla değişik saatlerde gizli müşteri aramaları gerçekleştiriyor. Bu aramaların ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda, ay ve yıl sonlarında Kalite Ligi'nde çağrı merkezlerinin performansları paylaşılıyor.

Yapı Kredi, bu kapsamda 2014 yılında gösterdiği performansla Kalite Ligi'nde diğer çağrı merkezlerini geride bırakarak, birincilik ödülüne layık görüldü.

Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, banka olarak müşteri memnuniyetini odak noktasına yerleştirdiklerini belirterek, kendilerini üstün müşteri deneyimi sunmak adına sürekli geliştirdiklerini anlattı.

Her gün milyonlarca müşteriye hizmet sunan çağrı merkezlerine bu anlamda büyük sorumluluk düştüğüne işaret eden Doğan, şunları kaydetti:

"Kalite Ligi kapsamında 2014 yılı boyunca çağrı merkezimizin gizli müşteri olarak gelen aramaları üst seviyede müşteri memnuniyeti sağlayacak şekilde yanıtlaması da bu sorumluluğu başarıyla yerine getirdiğini gösteriyor. Selamlama, aktif dinleme, analiz etme, güzel konuşma, soruları yönlendirme, ses tonu, kurumsal duruş ve yetkinlik gibi kriterlere göre çalışanlarımız üstün bir performans sergileyerek en yüksek kalite puanına ulaştı. Bu başarıdan ötürü tüm çağrı merkezi çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonraki dönemlerde sahip olduğumuz standartları sürdürerek başarılarımızı daha ileriye taşımayı amaçlıyoruz."

Kaynak: AA