Bölge Başkanları Eğitim Semineri Sona Erdi

Türkiye Yol-İş Sendikası Kapızlı Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde gerçekleştirilen Türk-İş Adana 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve Diyarbakır 7. Bölge Temsilcisi Bahri Karakoç ev sahipliğinde ’Bölge Başkanlar Eğitim Semineri’ sertifika töreni ile son buldu.

Bölge Başkanları Eğitim Semineri Sona Erdi
Seminer sonrası kısa bir konuşma yapan Teksif Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, eğitim seminerlerinin sayısını önümüzdeki günlerde düzenlenecek yeni eğitim seminerleriyle artarak Türkiye geneline yayılacağını söyledi.

Irgat, "Çalışanlar daha çok iş kazaları sonrasında ’Allah Rahmet Etsin’ denilerek anılıyor. Bu bir kader değildir. Geçtiğimiz yıl ülkemizde 1000 üzerinde işçi yaşamını yitirdi. Çıkarılan birçok kanuna rağmen iş kazalarının bir türlü önüne geçilemiyor. Bunun da nedeni yasaların uygulanmasında ortaya çıkan sorunlardır. Soma ve Soma’ya benzer kazaların yeniden yaşanmaması için etkin önlemler alınmalı" dedi.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat’ın konuşmasının ardından seminere katılan Türk-İş’e bağlı başkan ve yöneticilerine sertifikaları dağıtıldı.
Kaynak: İHA