Rafting Açıklaması Türkiye Şampiyonası

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından Artvin'de organize edilen Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları tamamlandı.

Yusufeli ilçesindeki Barhal Çayı'nda, 3 ilden 105 sporcunun katılımıyla 310 metrelik yapay parkurda gerçekleştirilen şampiyonada sprint, slalom ve kafa kafaya yarışmaları yapıldı.

Üç gün süren yarışlar sonunda kadınlar 19 yaş altında Extrem Türk, 23 yaş altında Munzur Fırat takımları birinciliği elde etti. Erkeklerde ise 19 yaş altında Rize Belediyesi, 23 yaş altında Extrem Türk ve serbest yaş kategorisinde ÇAYKUR Spor takımları birinci oldu.

Yarışları, kaymakam Ömer Dereci, belediye başkanı Eyüp Aytekin, Gelişmekte Olan Sporlar Federasyonu Asbaşkanı Fikret Yardımcı ve çok sayıda vatandaş izledi.

Belediye Başkanı Aytekin, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, Çoruh Nehri ve Barhal Çayı'nın rafting sporu için elverişli olduğunu belirterek, "Yusufeli, rafting ve kano sporunun başlangıç yeridir. Hem doğal güzellikleri hem de doğa sporlarının merkezi konumundayız. Türkiye'nin ilk yapay kano parkuru da ilçemizde kurulmuştur. Bu parkurda başarılı bir faaliyeti daha geride bıraktık. Katılan bütün sporcuları kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA