AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Her siyasetçinin ülke üzerine hayalleri vardır. Zaten hayali yoksa, ondan başarılı bir siyasetçi olmadığı gibi başarılı bir milletvekili de olmaz" dedi.

Erdem, Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu tarafından Akgün Otel'de düzenlenen, İstanbul'daki Sivaslı milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında, Sivas'ı, geçmişte olduğu gibi bir cazibe merkezi haline getirmenin mümkün olduğunu söyledi.

Bu konuda siyasetçiler dahil herkese görev düştüğünü belirten Erdem, şöyle konuştu:

"Her siyasetçinin ülke üzerine hayalleri vardır. Zaten hayali yoksa, ondan başarılı bir siyasetçi olmadığı gibi, başarılı bir milletvekili de olmaz. İnsanların, iline, ülkesine, ülkenin şurasına, burasına bir takım hayalleri varsa, siyaset gerçekten anlamlıdır, manalıdır. İnanıyorum ki yeni seçilecek arkadaşlarımızla güzel şeyler yapacağız."

Erdem, milli meselelerde ittifak edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hangi ırktan, dinden olursa olsun, kimsenin dini, mezhebi ve ırkının bir başkasının derdi olmaması gerektiğini aktaran Erdem, şöyle konuştu:

"Derdi olacaksa bile, bir problemi varsa, onu çözme noktasında derdi olmalı. Milli birliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesinin olmazsa olmaz şartlarından bir tanesi bu. Sivas bunu yaptı. Özellikle de zaman zaman Sivas'a yönelik de bir takım saldırılar oldu 'Madımak' gibi. Bunu da peşinen söyleyeyim. İlk günden beri Madımak'ın Sivasla ilgisi yok. Türkiye üzerine yapılan bir operasyon. Bunlar konusunda da dikkatli olmak durumundayız."

Etkinlikte daha sonra İstanbul'daki Sivaslı milletvekili adayları tanıtıldı.

Bu arada toplantıda, parlamentoda grubu olmayan partilerin adayları, kendilerine söz hakkı verilmediği için etkinliği düzenleyenlerle tartıştı.

Toplantıya, Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de katıldı.

Kaynak: AA