Üzülmez, Kar-Mek'lilerin Heyecanına Ortak Oldu

Kartepe Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kursları’nda (KAR-MEK) yılsonu genel sergisi ve sertifika törenleri Sarımeşe, Arslanbey ve Ataşehir Kurs Merkezleri ile devam etti.

Üzülmez, Kar-Mek'lilerin Heyecanına Ortak Oldu
Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK kurslarında yılsonu sergileri ve belge törenleri, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde Arslanbey, Ataşehir ve Sarımeşe Kursiyerlerinin bölgesel sergileriyle sürdü. KAR-MEK Sarımeşe Kurs Merkezi Usta Öğreticileri Aysun Korkut ve Özge Onat nezaretinde 40 kursiyer el nakışı ve elbise dikimi branşında, Arslanbey Yunus Emre ve Ataşehir Kurs Merkezi Usta Öğreticileri Ayşe Yiğit, İnci Sancar, Aysel Subaşı, Reyhan Kabataş ve Fatma Aksoy nezaretinde de 105 kursiyer el nakışı, giyim, iğne oyası ve ahşap rölyef branşlarında yıl boyu eğitim aldı.

Kartepe’de kültürel ve sanatsal etkinliklerin yoğun şekilde devam ettiğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Başlangıçta öğrenmek için geliniyor sonra bir emek sarf ediliyor. Bir ürün ve eser ortaya çıkıyor. Bu eserin hazzını ortaya çıkartanlar yaşıyor ve bizde bunu paylaşıyoruz. Bu yıl KAR-MEK bünyesinde 22 merkezde 52 branşta 26 usta öğretici nezaretinde 2 bin 650 kursiyer eğitim aldı. Bir meslek öğrenirken el emeği göz nuru ürünlerinizin satışı ile aile ekonominize katkı sağlayacak ürün satış kabinlerini de sizlerin hizmetine sunacak olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu muhteşem çalışmaların sahiplerini bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Kursiyerler yıl boyu aldıkları eğitim sonrası kurs bitirme belgelerini Başkan Üzülmez’in elinden aldılar. Yılsonu sergi açılışını yapan Başkan Üzülmez, beraberindeki konuklarla birlikte sergiyi beğeni ile gezerek el emeği ürünleri tek tek inceledi. Başkan Üzülmez, birbirinden güzel eserler nedeniyle kursiyerleri ve usta öğreticilerini tebrik etti.
Kaynak: İHA