Dinar İlçe Halk Eğitim Merkezi Sergisi Açıldı

Dinar İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı sonu sergisi geniş katılımla açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan serginin açılışında konuşan Dinar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer, açmış oldukları kurslarda hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin görücüye çıktığını belirtti.

Halk Eğitimi faaliyetlerinin, yetişkin fertlere ve topluma yön veren planlı, sistemli, teşkilatlı ve demokratik bir eğitim ve rehberlik faaliyeti olduğunu ifade ederek, "Halk eğitim merkezleri, her yaştan insana ilgi alanlarına yönelik olarak günümüz ihtiyaçlarına uygun eğitimin verildiği kurumlardır. Açmış olduğumuz Osmanlıca kurslarında 93 kursiyerimiz eğitimine devam etmektedir. Burada bugüne kadar 18 okuma-yazma kursu, 60 mesleki ve teknik eğitim kursu, 58 kişisel gelişim alnı olmak üzere toplamda 136 kurs açıldı"

Kurslarda bin 9 erkeğin bin 213 bayan olmak üzere 2bin 222 kursiyerin eğitim aldığını ifade eden Koçer, kuruma kayıtlı olarak 683 lise,170 ortaokul öğrencilerinin açıktan eğitimlerine devam etmekte olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından Dinar HEM Türk Halk Müziği korosu konser verdi. Daha sonra ise kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Kaynak: AA