Burhaniyeli Hayırsever 14 Kilometreden Su Getirerek Hayır Yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kamil Daş adlı hayırsever 14 kilometrelik yoldan su getirdi ve hayır yaptı. Sübeylidere-Tahtacı Yol ayrımında 7 köyün yararlandığı yolun kenarında hizmete giren çeşme için hayır yapılırken dualar edildi ve lokma ikramı yapıldı

Burhaniyeli Hayırsever 14 Kilometreden Su Getirerek Hayır Yaptı
İlçeye bağlı kırsal Kuyumcu mahallesinden 75 yaşındaki Kamil Daş, aylarca çalışarak Madra dağındaki 14 kilometrelik kaynaktan su getirdi. Sübeylidere-Tahtacı yol kavşağında İzmir Bergama ilçesinin Kozak yöresine giden ve 7 köyün yararlandığı yolun kenarında yaptırılan çeşmeden akan su ilgi görürken, belediye de çeşmenin yanındaki alana piknik masaları koydu ve tuvaletler yaptırdı. Hayırsever Kamil Daş’ın çeşme için yaptığı hayır da büyük ilgi gördü. İki lokma aracının döktüğü lokmalar ikram edilirken, ağaçların altında mevlit okundu dualar yapıldı ve öğlen namazı kılındı. Hayırsever Kamil Daş, hayra katılan vatandaşlara teşekkür etti. Güzel bir cemiyet olduğunu anlatan Emekli Vaiz Ramazan Daş,” Evet bu gün burada güzel bir hayır cemiyeti tertip etmiş olduk. Kamil Daş, buraya 14 kilometre uzaklıktan bir su getirdi. Tatlı su. Memba suyu. Bu bölge Kozak’a giden yol güzergahıdır burası. Ayrıca Burhaniye’ye bağlı 7 tane köyümüz buradan geçektedir. Bu civarda akarsu da olmadığı için çok önemli bir ihtiyaç karşılanmış oldu. İnşallah, uzun süre buradaki insanlar burada piknik yapacaklar. Hem yoldan geçenler, buradan tatlı bir su alıp bunu evlerine götürecek. Böylelikle tatlı su içmiş olacaklardır. Çevreden katılanlara teşekkür ediyoruz. Hakikaten güzel bir cemiyet olduğunu düşünüyorum. İnşallah, insanlarımız da memnun olmuşlardır. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hayra katılanlara teşekkür eden Hayır sever Kamil Daş” Burası 7-8 köyün yol çatı oluyor. Burada mescit de var. Burada mescidi de görünce buraya su getirmeye karar vardım. 14 kilometreden su getirdim. Uğraştım, ancak emeğimize değdi. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Çok tatlı bir su. Düdüklü soyundan daha iye olduğu söyleniyor. Hayrımıza katılan herkse teşekkür ediyorum” dedi.

Hayra katılan Taylıeli İmamı Abdullah Kıymaz da,” Bulunduğumuz mekan gerçekten önemli bir mekan. 7 köyün yollarının birleştiği bir noktada Hacı ağabeyimizi bu su hayrını icra etti Gerçekten güzel bir hayır oldu. İnşallah, insanların sürekli olarak istifade ettikleri güzellikler arasında kalır” dedi.

Hayra, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve yaklaşık 500 vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA