Eskişehir'de 40 Öğrenciye Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Eskişehir'de, Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (FATİH) Projesi kapsamında 40 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

Vali Güngör Azim Tuna, TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, aynı saatlerde 81 ilde de on binlerce öğrenci ve öğretmenin katıldığı tablet dağıtım törenlerinin yapıldığını söyledi.

FATİH Projesiyle devletin eğitimde çok önemli bir değişime, dönüşüme imza attığını vurgulayan Tuna, "FATİH Projesiyle aslında eğitimde fırsat eşitliği oluşturuyoruz. Eski Türkiye'de okullar arasında uçurumlar vardı ama artık eskisi gibi değil, bu değişmekte. Artık bilgiyi tabana yani tüm okullarımıza, ilçelerdeki, kasabalardaki okullarımıza kadar yayıyoruz. Devletimiz milyonlarca gencimize eşit imkanları sunmaya çalışıyor" diye konuştu.

Tuna, TÜBİTAK projeleri kapsamında okulları ziyaret ettiklerini anlattı.

Bu ziyaretlerde, çocukların birçok güzel projesine tanıklık ettiklerini vurgulayan Tuna, şunları kaydetti:

"Bu bize geleceğe dair ümit veriyor. Öğrencilerin iyi kanalize edilerek yönlendirildiğinde, başarılı olacakları alanlarda eğitim görmeleri sağlandığında Türkiye'ye daha yararlı olacaklarına inanıyorum. Mecburen iş garantisi nedeniyle istemedikleri meslekleri seçmek, o okulları okumak zorunda kalmasınlar. Mesleki eğitimde özellikle çok daha iyi noktaya gelinerek, ara elemanın yetiştirilmesi ve bunun üretime, sanayiye yansımaları, yeni buluşların teknolojilerin hayata geçirilerek, ülkemizin dünya çapında rekabet edebilirliğini arttırmamız gelişmiş ülkeler arasında girme hedefine ulaşmamız için gerekli."

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de dünyada teknolojinin hayatının her aşamasına sahip olduğunu belirterek, FATİH Projesinin gençlerin bilgiye erişimlerini, teknolojiye hakimiyetlerini artıracağını ve ekonomik bakımdan katkıları olacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Kaynak: AA