Baca'dan İlk Etkinlik Açıklaması Karma Sergi

Eskişehir’de sanatın gelişimini desteklemek, toplum ve genç sanatçılar arasındaki hissedilir mesafeyi kısaltmak amacıyla 2015 yılında güncel sanat inisiyatifi olarak kurulmuş olan Baca, ilk etkinliğini gerçekleştiriyor.

Galerileşmeden önce, şehrin muhtelif noktalarında etkinliklerini sürdürmeyi, sanatı olabildiğince sık sokağa taşımayı planlayan Baca, ilk etkinliğiyle Eskişehirliler ile buluşmaya hazırlanıyor. Desteklerle ve etkinliklere interaktif katılımlarla Baca’nın sürekliliğinin birlikte sağlanacağına inanan inisiyatif kurucuları Dilek Akdoğan, Deniz Arık ve Simge Yazıcı, 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü Peyote Eskişehir’de düzenleyecekleri ilk karma sergilerine; Uğurhan Uzun ve Süheyl Gür’ün DJ setleriyle sahne alacağı davet sonrası partilerine herkesi bekliyor.

Konuya alakalı Baca’dan yapılan açıklamada, “22 genç sanatçıyı bir araya getiren sergide illüstrasyon, resim ve heykel gibi farklı disiplinler buluşturuluyor” denilerek, “Ressam Selin Kurt röntgen filmleriyle çalıştığı tablolarıyla, disiplinlerarası eserler üreten Dilara Turan karakalem çalışmasıyla, genç ve özgün isimler Selin Çınar, Mert Tugen, Kaan Bağcı, Elif Danışmaz, Özlem Isıyel, Ece Zeber ve Baran Can Drahor illüstrasyonlarıyla, Kübra Yeşil deneysel baskı çalışmalarıyla, ayrıca metal/ahşabı birleştiren eserleriyle Barış Özyurt serginin düzenleneceği Peyote Eskişehir’in bahçesinde sizi karşılayacak isimler. Do it yourself -DIY- kültüründen esinlenerek çizimlerini kanaviçeyle buluşturan İrem Yazıcı da kanaviçe tablolarıyla karşınızda olacak. Performans katını heykel sanatçılarına ayıran etkinlikte cama hayat veren işleriyle Mustafa Kaya, Yağlı boya, modelleme hamuru (sculpey) ve seramik çamuruyla çalışan Ebrahel Lurci, her şeyi malzemeye dönüştüren heykeliyle Gökçe Hiçyılmaz, geçmişi gazete kağıtlarıyla kapladığı heykelleriyle yaşatan Batıkan Bostancı, mermer ve metali medyum olarak kullanan Özgür Yenidoğan, Hititler’in kaplarından yola çıkarak tasarladığı sunak ile Özge Tan, çalışmalarında organik ve inorganiğin zıtlığına odaklanan Yağmur Alkış, ağırlıklı olarak kil, taş ve metal ile üreten, geri dönüşümü de heykellerinde konu edinen Hazar Öksüzler ve kinetik heykel tasarımıyla Umut Gonca sizlerle birlikte olacak. İlker Yaman’ın Process adlı video-art çalışması da serginin bir diğer görülmesi gereken parçası” ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: İHA