Kavak'ta Öğrenciler Yararına Kermes

Kavak'ta öğrenci yurtlarında kalan ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Kermesin açılışına Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Müftüsü Abdullah Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Mert, Kavak ve çevre ilçelerden gelen pansiyon müdürleri, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Soğuksu Mahallesi Öner Caddesi Hükümet Konağı yanındaki bir binada 10 gün boyunca açık olacak kermeste gıda, giyim, ayakkabı, halı, el işi ürünleri ve mobilyalar satışa sunuluyor.

Kavak Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Müdürü İrfan Çalışıcı, kermeste elde edilen gelirin muhtaç öğrenciler yararına harcanacağını söyledi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu konuşmasında, "Hayırsever vatandaşların yardımı ile faaliyetini sürdüren kurs ve pansiyonlarda yetişen öğrencilerden bayrağımız ve memleketimize zarar gelmemiştir. Buradaki kermes pansiyonlarda kalan öğrencilerimiz yararına düzenlenmiştir. Belediye başkanı olarak ben de bu tür faaliyetleri destekliyorum" dedi.

Öğrenciler tarafından Kuran okunup, ilahilerin söylenmesinin ardından İlçe Müftüsü Abdullah Karaca'nın yaptığı dua ile kermes kurdelesi Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nun isteği üzerine emekli din görevlisi İhsan Okuyucu tarafından kesildi.

Kermes açılışının ardından Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, döner kesti ve devamında protokole yemek ikramı yapıldı.

Kaynak: AA