Isparta'da '2. Balıklandırma Ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu' Başladı.

Isparta Eğirdir ilçesinde düzenlenen "2. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu"nda konuşan Isparta Valisi Vahdettin Özkan, "Su yönetimi, iyileştirilmesi gereken alanların başında geliyor. Su olmazsa olmazımız ve bunun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi gerekiyor" dedi.

Isparta'da '2. Balıklandırma Ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu' Başladı.
Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından düzenlenen sempozyuma Isparta AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Ali Ayar, ilçe protokolü ve çeşitli üniversitelerden çok sayıda bilim insanı katıldı.

Sempozyumda konuşan Vali Özkan, su yönetiminin önemine dikkat çekerek, "Su yönetimi iyileştirilmesi gereken alanların başında geliyor. Su olmazsa olmazımız ve bunun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Bu hususta kamu olarak, üniversiteler, STK’lar ve bireysel olarak sorumluluklarımızın neler olduğunu net bir şekilde ortaya koymamız gerekiyor" dedi.

Vali Özkan, bunun gelecek nesillerin yaşam hakkıyla ilgili bir konu olduğunu ve bu hakkı ihlal etmemek için suyu, havayı, çevresel değerleri ve doğal kaynakları koruyup çok iyi yönetilmesi gerektiğini söyledi.



Vali Özkan, "Bu aynı zamanda insani ve vicdani bir meseledir. Bu vesileyle su yönetimi, su ürünlerinin çeşitlendirilmesi, muhafazası ve doğru olarak pazarlamasında, suya ilişkin düzenlemelerde nitelikli ve yerinde çalışma yürüten parlamentomuza ve hükümetimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Su ürünlerinin çeşitlendirilmesnin aynı zamanda kırsal kalkınma ve daha kaliteli bir yaşam standardının vatandaşlara ulaştırılması anlamında da önemli olduğunu vurgulayan Vali Özkan, Balıklandırma ve Rezervuar Sempozyumu’nun, uygulama alanındaki eksiklikleri gidermek açısından verimli bir çalışma olacağını belirtti.

Vali Özkan, Eğirdir Gölü’nün korunması kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda, Eğirdir Gölü havzasında bulunan 100’e yakın yerleşim yerinin evsel atıklarının, göl üzerinde olumsuz bir etkiye sebebiyet vermemesi için kuşaklama projesi çalışmaları başlatıldığını da aktardı.

Sempozyum süresince sunulacak olan 67 sözlü ve 77 poster bildiri ve düzenlenecek olan panelle, balıklandırma ve rezervuar yönetimine yeni katkılar sunulacağı belirtilirken, sempozyuma 30’u aşkın üniversiteden 300’ün üzerinde bilim insanının katıldığı açıklandı.
Kaynak: İHA