'ESOGÜ Proje Fuarı 2015'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Sanayi Odası'nın işbirliğiyle düzenlenen "ESOGÜ Proje Fuarı 2015" başladı.

ESOGÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ile Eskişehir Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencilerinin hazırladığı 105 projenin yer aldığı etkinlikte, öğrencilerin sanayicilerle buluşması hedefleniyor.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi İş ve Ticaret Merkezi Çadır Platform'da gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, üniversitelerin ekonomiye katkısının önem kazandığını bir dönemde olunduğunu söyledi.

Üniversitelerin toplumu yönlendirmenin ötesinde ürettikleri ileri teknoloji ile ekonomik gelişmelerin odağında yer almaya başladığını vurgulayan Gönen, şöyle konuştu:

'Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında en önemli gereksinimimizin ileri teknolojiler alanında olduğu açıktır. Bu alanda hem nitelikli insan gücüne hem de yeni teknolojilere ihtiyacımız olacaktır. Son yıllarda sanayi toplumu ifadesi üniversiteleri, sanayi ile entegre olmuş toplumları tanımlıyor. Üniversitelerin ürettiği bilginin insan hayatına etkilerinin gelişmişlik seviyesinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirildiği günümüzde artık sanayi toplumu akademi-ekonomi ifadesinde yer bulmaya başladı."

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ise etkinliğin amacının gençleri istikbale yöneltmek olduğunu belirterek, üniversite ve sanayi işbirliğine önem verdiklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından etkinlik açılışına katılanlar, projelerin sergilendiği stantları gezdi. Etkinlikte sergilenen robotlar, tasarımlar ilgi gördü.

Kaynak: AA