Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Milli birlik kardeşlik projemizle herkesi birbiriyle kucaklaştıracağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Amasya Belediyesi’nin düzenlediği yemekte yaptığı konuşmada iktidarda dördüncü dönemi hedeflediklerini belirterek, “Verdiğimiz her sözde durduk. Hizmet yaptık. Cesur olduk ve hamd olsun ülkedeki ayrımcılıkları kaldırdık. Bugün birbiriyle kaynaşmış bir Türkiye var” diye konuştu.

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’nin önemine değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, “Alevi, Sünni kavgasına son vereceğiz inşallah. Doğulu, batılı kavgasına son vereceğiz. Türk, Kürt kavgasına son vereceğiz. Gerici, ilerici kavgasına son vereceğiz. Laik, yobaz kavgasına son vereceğiz. Başörtülü, başörtüsüz kavgasına son vereceğiz. Bütün bunlar bu ülkeyi huzursuz kılmak için yapılan kötülüklerdir. Bunların hepsini çözeceğiz. Milli birlik kardeşlik projemizle herkesi birbiriyle kucaklaştıracağız. Artık bu ülkede Çorum olayları yaşanmayacak. Maraş olayları yaşanmayacak. Başbağlar yaşanmayacak. Madımak yaşanmayacak. Birbirini tanıyacağız. Birbirimizi seveceğiz. Birbirimize değer vereceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de Ak PARTİ ile çok şeyin değiştiğini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

“Allah esirgesin bir kibrit bir harmanı yok eder. Eğer bu düzen bir şekilde bozulacak olursa bugünleri arayacak olursak hepimizde vebal var. En kestirme yolu şudur. Bizden daha iyisi varsa o gelsin. Bizden daha iyisi yoksa macera aramayalım. Yanlışımızı söyleyin. Hatamızı yüzümüze vurun. Elimizden tutun. Arkamızdan şöyle yapın. Ama ülkenin istikrarsızlığa gitmesine fırsat ve izin vermeyelim, vermeyeceğiz."

Bülent Arınç, yeniden aday gösterilen AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile diğer adaylar, Sait Yüce ile Hasan Ali Cesur, Ak Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek’in de katılımıyla Merzifon ve Suluova’da da vatandaşlara seslenip partisine destek istedi.
Kaynak: İHA