İhlas Koleji'nden Muhteşem Şiir Dinletisi

İhlas Koleji, şiir dolu bir hafta geçirdi; öğrenciler 1. Bestami Yazgan Şiir Yarışması’nın ardından şiir dinletisinde buluştu.

İhlas Koleji'nden Muhteşem Şiir Dinletisi
Özel Marmara İhlas Ortaokulu tarafından düzenlenen “3. Karanfil Düşleri” şiir dinletisi programında öğrenciler şiir dünyasının birbirinden önemli şahsiyetlerinin şiirlerini seslendirdi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen programa İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Kazaz, şair Bestami Yazgan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Mevlana, Yunus Emre, Arif Nihat Asya, Sezai Karakoç, Ziya Osman Saba gibi şairlerin şiirlerinin yer aldığı toplam 17 şiir öğrenciler tarafından hazırlanan kartografiler eşliğinde sunuldu. Okunan şiirler arasından Mevlana’nın muhteşem eseri “Etme”, Sezai Karakoç’un en sevilen şiirlerinden “Ey Sevgili” de vardı.

Organizasyonun onur konuğu olan şair Bestami Yazgan, İhlas Koleji’nin şiire ve sanata büyük değer verdiğini belirtti.

Özellikle kendi adına düzenlenen şiir yarışmasından dolayı İhlas Koleji’ne teşekkür eden Yazgan, bu yarışma sayesinde bir çok gencin şiir yazma konusunda heveslendiğini söyledi.

Gençlerden şiiri sevmelerini isteyen Yazgan, “Şiirle dost olarak kendinizi farklı kılabilirsiniz. Şiir insanı güzelleştirir" dedi.

“Edebiyat ağaç olsa meyvesi şiir olurdu. Hepinizin şiir gibi yüreğinden öpüyorum” diyen Yazgan, dinletide yer alan öğrencileri ve öğretmenleri kutladı.

Programın sonunda konuşan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Kazaz da sahnede performans sergileyen tüm öğrencileri tebrik etti. Sahnede sunum yapmanın zor olduğunu belirten Kazaz, öğrencilerin fevkalade performanslar sergilediğini belirtti.

Gençlere nasihatlerde de bulunan Kazaz “Şiirle dost olun, kitaplarla dost olun. Bol bol okuyun. Ama çok okumak mühim değil, önemli olan doğru insanların kitaplarını okumak ve kazanımlar elde etmektir” dedi.

Organizasyonun gerçekleşmesinde okulun Türkçe zümresinin büyük emek verdiğini söyleyen Kazaz, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA