Gümüşhane'de Peyzaj Çalışması

Gümüşhane Belediyesi tarafından şehrin çeşitli noktalarına 50 bin çiçek dikilecek.

Park ve Bahçeler Müdürü Ezel Evrim Bostan, yaptığı yazılı açıklamada, Bağlarbaşı ile Hacıemin Mahallesi arasındaki sokak ve caddelerde kavşak ve refüjlerle ​uygun yerlere kadife, petunya ve begonya gibi çeşitli çiçek türlerinin dikileceğini belirtti.

Çiçeklendirme çalışmasının tamamlanmasıyla şehrin daha güzel görünüme kavuşacağını vurgulayan Bostan, "Halkımızın gözüne, ruhuna hitap edecek modern şehir görünümü oluşturmak amacıyla peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 50 bin çiçek dikeceğiz" ifadesini kullandı.

Bostan, ekiplerin, daha estetik görüntü elde edebilmek için farklı yöntemler de uygulayacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çiçek dikimini gerçekleştirdiğimiz bütün bölgelerde halkımızın gerekli hassasiyeti göstereceğinden eminin. Çiçekler, belediyemize İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ tarafından hibe olarak gönderildi. Çiçeklerin temini için girişimde bulunan Belediye Başkanımız Ercan Çimen'e, desteklerini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eyüp Karahan'a, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Murat Eryaman ile Ümit Polat, Cengiz Çelik ve Şükrü Ünlü'ye teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA