Osman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Belçika'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Diyanete dil uzatanlar var ama bu millet onların dilini kesmeyi bilir" dedi.

Osman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Belçika'da
Belçika'nın Flaman kesimindeki Beringen, Houthalen ve Maasmechelen'de vatandaşlara hitap eden Eroğlu, 7 Haziran seçimlerinde eski ve yeni Türkiye arasında bir tercih yapılacağını söyledi.

Vatandaşlardan Belçika'da 8 Mayıs'ta başlayan ve 31 Mayıs'a kadar devam edecek oy kullanma döneminde sandıklara gitmelerini isteyen Eroğlu, katılım oranının en az yüzde 80'i bulması gerektiğini belirtti.

Eroğlu, "Türkiye'deki muazzam yükselişin önünü kesmek için gayret edenler var. Dışarıda (yapılan) planlar, içerde bunların taşeronları var. Bakın şu Türkiye üzerinde o kadar çok ülkelerin, devletlerin gözü var tahmin edemezsiniz. Koskoca bazı ülkeler bile bu ülkeyi parçalamak, bölmek, yutmak için en az 300 yıldır bir plan uyguluyorlar. Adı Şark meselesi. 1700'lerde ortaya attılar. Özü; böl, parçala, yut. Ama Allah'ın izniyle artık millet ayağa kalktı" şeklinde konuştu.

Veysel Eroğlu, Diyanet Houthalen Eğitim Merkezi'ndeki konuşmasında inşası planlanan imam hatip lisesinin İngilizce, Fransızca, Hollandaca ve Almanca gibi dilleri bilen din görevlileri yetiştirilmesi için önemli bir adım olduğunu belirterek, "Din ve dil iki önemli faktördür, dilini kaybeden milliyetini kaybeder, dinini kaybeden her şeyini kaybeder" dedi.

Eroğlu, "(Çocuklarınıza) diyanetini en iyi şekilde öğretmek gerekir. Çünkü diyanete dil uzatanlar var. Ama bu millet onların dilini keser. Sen inanmayabilirsin, imansız bir adam olabilirsin. Ben kimseyi kastetmiyorum. Ama herkesin inancına saygı duymak insan olmanın tabi gereğidir. İslamiyette zorlama var mı? Yok. Biz zorluyor muyuz seni mutlaka Müslüman olacaksın diye? Tamam kafirsen kafir. Ama diyanete hiç kimse laf uzatamaz" diye konuştu.

Belçikalı Türklerden siyasi istikrar ve 2023 hedeflerinin yakalanması için AK Parti'ye oy isteyen Eroğlu, Belçika'da yüzde 100'ü aşan kamu borçlarının gayri safi yurtiçi hasılaya oranının Türkiye'de yüzde 35'in altında bulunduğunu anımsattı.

"Kara delikleri kapatınca havuz dolmaya başladı" diyen Eroğlu, geçmişte bütçenin büyük ölçüde faiz lobisi, ilaç lobisi ve ihale lobisine gittiğini fakat AK Parti iktidarı döneminde bu "hortumların kesildiğini ve hizmet ve yatırımlar olarak olarak millete yansıtıldığını ifade etti.

Bakan Eroğlu, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Belçika Temsilciliği ve Heusden Zolder Anadolu Futbol Klübünü ve Houthalen Belediyesi ve maden müzesini ziyaret etti.

Eroğlu, Belçika Diyanet Vakfına bağlı Masmechelen Tevhid Cami, Heusden Zolder Selimiye Cami ve Houthalen Yeşil Minareli Cami derneklerinin düzenlediği kermeslere katılarak vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA