'Şişli'de Kültürler Buluşması' Etkinlikleri

Şişli Belediyesi ile Roman Gençlik Derneği'nce düzenlenen "Şişli'de Kültürler Buluşması" etkinlikleri kapsamında Roman dünyasının iki sanatçısı Kibariye ve Esma Redzepova aynı sahneyi paylaştı.

Cevahir AVM önündeki platformda gerçekleştirilen etkinlik, Türkiye'de ve Avrupa'da yaşayan Romanları bir araya getirdi.

Şişli'de dün "Dün, Bugün, Yarın-Romanlar" adlı sempozyumla başlayan etkinlik, bugün konserler ve dans gösterileriyle devam etti.

Roman grupların gösterilerinin yer aldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Romanlar, Esma Redzepova'nın konseriyle eğlenceli dakikalar geçirdi.

Sahnede sanatçıların şarkılarına eşlik eden ve oynayan Roman vatandaşlar, Kibariye'nin şarkılarıyla da coşkulu anlar yaşadı.

Etkinliğin sonunda Kibariye ve Redzepova ilk kez aynı sahneyi paylaşarak, Roman şarkılarını birlikte seslendirdi.

- "İnsanlar arasında ayrım yapmamak lazım"

Kibariye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanlar arasında ayrım yapmamak gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Siz Romanlardan ne istiyorsunuz, ne alıp veremediğiniz var? Onlar dünyanın en güzel insanları ve onlar gerçekten kraliçe ve krallar. Ben yıllardır hiç saklanmadım, saklamadım. Ben Romanlığımdan gurur duyuyorum. Roman kızı olmaktan dolayı onurlu ve gururluyum. Adam gibi adamım. Adam gibi adamlar Romanlar. İnsan insandır diyorum. Ayrım yapılınca üzülüyorum. Ne olursa olsun herkesi Allah yarattı."

Sahneye çıkmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Kibariye, "Buraya gelmekten dolayı da çok mutluyum. İnanılmaz gurur duyuyorum. Kültürel buluşmalar konusunda da bir şeyler aydınlanacaksa çok güzel bakıyorum. Zaten olması gereken şeyler" dedi.

Kaynak: AA