AGC 2014 Medya Başarı Ödülleri Töreni

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin 2014 Medya Başarı ödülleri sahiplerini buldu.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin 2014 Medya Başarı Ödülleri Töreni'ne katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Alanyalıların diplomat ve gazeteci doğduklarını söyledi. Alanyalı gazetecilerle dünya ülkelerindeki gazetecilerin aralarının iyi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Alanya basının hizmetlerinde de kendilerine büyük katkı verdiğini kaydetti.

Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nı açarken Alanya ve Gazipaşalı gazetecilerin büyük desteğini gördüklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Bazen eleştirdiler, sitem ettiler ama hep açılması için arkamızda durdular. Alanya'da iki üniversite varsa bunda Alanya basının çok katkısı var. Söz konusu Alanya'nın çıkarlarıyla her şeyi bir kenara bırakmasını çok iyi biliyoruz" dedi.

Medyanın demokrasinin vazgeçilmezi olduğuna da dikkati çeken Çavuşoğlu, "Herkes kendi görev çizgisini, saygı duymasını bildiği zaman ortak çıkarlarda birleştiğimiz zaman her şey güzel oluyor. Türkiyeye baktığımız da basın dünyasında böyle olduğunu söylemek doğru değil. Maalesef kamplaşmalar oluyor. Birliği ulusal düzeyde sağlayamıyoruz. Bir tarafı suçlamak için değil. İsteriz ki her zaman Türkiye'nin çıkarları söz konusu olduğu zaman her zaman birleşelim, bunu başaralım" diye konuştu.

- "Kardeş Azerbaycanla gurur duyuyoruz"

Çavuşoğlu, törendeki konuşmasının ardından Azerbaycanlı gazetecilere yaptığı açıklamada ise, Azerbaycan'ın son yıllarda önemli etkinliklere ev sahipliğini yaptığı söyledi. Azerbaycan'ın 2015 Avrupa Oyunları'nı da başarılı bir şekilde gerçekleştireceğine inandığını anlatan Çavuşoğlu, "Kardeş Azerbaycanla gurur duyuyoruz. Azerbaycan'ın her türlü etkinliğine Türkiye'den en üst düzey katılım sağlanacaktır" dedi.

Bir Azeri gazetecinin, "Oyunların Azerbaycan'da düzenlenmemesiyle ilgili çeşitli olumsuzluklar konuşuluyor" şeklindeki ifadeleri üzerine Çavuşoğlu, "Biz her zaman çifte standarta karşı olduk. Azerbaycan'a saldırmak için her fırsatı kollayan ülkeler Avrupa Oyunları'nı bahane ediyorlar. Kusura bakmasınlar Azerbaycan Avrupa Oyunları'nı başarılı bir şekilde gerçekleştirecektir. Biz de Azerbaycan'ın destekçisi olacağız. Avrupa Oyunları'nı bahane ederek Azerbaycan saldırmasınlar, çifte standarttan uzak dursunlar" diye konuştu.

Bir gazetecinin Ermenistan'ın Azeri topraklarının işgaliyle ilgili sorusu üzerine Çavuşoğlu, "Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarıyla ilgili tutumumuz belli. Ermenistan'la ilişkileri normalleştirmek için bunu şart koşuyoruz. Karabağ probleminde de her zaman Azerbaycan'ın yanındayız. Dolayısıyla Ermenistan uydurma iddialarla, iftiralarla uğraşacağına önce işgal ettiği topraklardan çekilsin" dedi.

- Deniz Baykal

Törende konuşan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gazeteciliğin çileli bir meslek olduğunu söyledi. Görevini yapan gazetecilerin her an çeşitli problemlerle karşı karşıya kalabileceğine dikkati çeken Baykal, "Gazeteciler işten atılır. Hem ekonomik nedenlerle hem de siyasal nedenlerle. Gazetecilik yaptıkları için işten atılır. Mesleğin kaçınılmaz bir parçasıdır" dedi.

Son dönemde Türkiye'nin sosyal, hukuksal tramvalar yaşadığına söyleyen Baykal, "Ergenekon, Balyoz, paralellik olayları var. Bu olaylar sadece Türkiye'yi, hukuk sistemini, siyaseti değil medyayı da yakından ilgilendiriyor. Hızla doğrunun, yanlışın yer değiştiği haklının, haksızın çok kısa süre içerisinde tam tersine döndürdüğü ortamlarda gazetecilik yapmak hiç de kolay değil" diye konuştu.

- Ödüller sahiplerini buldu

Törende, haber dalında Yeni Alanya Gazetesi'nden Mustafa Adıyaman, güncel yazılar dalında Alanya Postası Gazetesi'nden İbrahim İpbüker, gezi inceleme araştırma dalında Yeni Alanya Gazetesi'nden Oğuz Korum, röportaj dalında Yeni Alanya Gazetesi'nden Merve Kaya, mizanpaj dalında Haber Alanya Gazetesi'nden Ömer Şafak, fotoğraf dalında Yeni Alanya Gazetesi'nden Erkan Uysal, reklam-tasarım dalında ise Yeni Alanya Gazetesi'nden Bircan Subaşı ödüllerini aldı.

Törende ödül alan diğer gazeteciler ise şu isimlerden oluştu;

"Televizyon haberi dalında Kanal A'dan Burak Gül, spikerlik dalında Kanal A'dan Armağan İnan, Görüntü-kamera çalışması dalında Kanal A'dan Burak Gül, Montaj-Kurgu dalında ATV'den Cuma Kayacı, TV Programı dalında ATV'den Ülkü Arslan, Güncel TV Programı dalında Kanal A'dna Gülnaz Şencan-Yılmaz İster, TV reklamı dalında Kanal A'dan Mevlüt Boz, Spor Programı dalında ise Kanal A'dan Engin Anak, internet haber sitesi dalında ise Yeni Alanya internet sitesi"

Törende ayrıca Yeni Alanya Gazetesi'nden Erkan Uysal ile Alper Kutay, ATV'den Vildan Rende, Kanal A'dan Özgür Yılmaz. Aynur Yüksek ve Gaye Coşkun, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Juri Özel Ödülü'nü aldı.

Kaynak: AA