Kartepe'de Yeni Sezon Kültür Gezileri Başladı

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezileri 2015 yılı sezonu Bursa Kültür Gezisiyle başladı.

Kartepe'de Yeni Sezon Kültür Gezileri Başladı
Tarihte önemli izler bırakan Anadolu kentlerine yönelik kültür gezileri ile Kartepe halkını buluşturan Kartepe Belediyesi Kültür Gezileri vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda 2015 yılı sezonuna Bursa Kültür Gezisi başladı.

Geçmişin tarih ve kültür değerlerini Kartepelilerin yerinde görmesini sağlamak ve gelecek nesillere aktarılması hedefiyle düzenlenen kültür gezileri Aralık ayı sonuna kadar ilçe halkına hizmet verecek. 45 kişilik gruplar halinde Bursa, Çanakkale, Edirne, Safranbolu ve İstanbul’a düzenlenecek olan Kültür Gezileri, Ramazan ayında ise yalnızca İstanbul ve Bursa illerine düzenlenecek.

Kartepe Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen kültür gezilerine Turizm Birimi yetkilileri de rehberlik ediyor. Kültür Gezisine çıkan Kartepe halkı gün boyu süren yolculuklar sayesinde cami ve türbeleri de ziyaret ederek geçmişin manevi dokusunu ve ruhunu yerinde yaşıyor. Sosyal belediyecilik hizmetlerinden kültür gezilerine katılmak isteyen Kartepeliler mahalle muhtarlıkları ve sivil toplum temsilcilikleri üzerinden dilekçe ile başvurarak faydalanabiliyor.

Kartepelilere böyle bir hizmet sundukları için mutlu olduklarını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Ecdadımızın yaşadığı tarihe sahip çıkmak için halkımızın geçmişle yolculuk yaptığı ücretsiz kültür gezilerimizden duyulan memnuniyet bizleri de mutlu ediyor. Geçmişte yaşanan zorlukları unutmadan geleceğimize daha sağlam temeller üzerinde yürümek adına kültür gezileri ile ilçe halkımızı buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA