Filipinler'de Çatışma

Filipinler'in güneyindeki Mindanao adasında Ebu Seyyaf örgütüne ait bir kampa düzenlenen baskında üç militan öldürüldü.

Batı Mindanao Komutanlığı Sözcüsü Benjune Cerbo, örgütün bomba imal ettiği kampa yapılan baskında orduyla militanlar arasında çatışma çıktığını söyledi. Sözcü Cerbo, yaklaşık dört saat süren çatışmada üç örgüt üyesi ve bir askerin öldüğünü belirtti.

Basilan Müşterek Görev Grubu Komutanı Rolly Bautista ise altı askerin yaralandığını kaydetti. Bautista, kampta DAEŞ tarafından kullanılan bayraklara benzer flamaların bulunduğunu ifade etti.

Baskın sonrasında 30 kadar ağır silahlı Ebu Seyyaf militanının arkalarında patlayıcı maddeleri bırakarak kaçtığı bildirildi.

Bölgedeki sosyal yardım kuruluşu yetkilileri ise Ebu Seyyaf'a yönelik operasyonların 700 aileyi yerlerinden ettiğini açıkladı.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu bölgelerinde "bağımsız İslam devleti" kurmak amacıyla 1991 yılından bu yana şiddet eylemleri düzenliyor. Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinliler tarafından 1990'da kurulan Ebu Seyyaf, fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla anılıyor.

Kaynak: AA