'Harflerin Ötesi'Hat Sergisi

Hüseyin Gündüz'ün 40 yıllık çalışmalarının yer aldığı ilk kişisel hat sergisi "Harflerin Ötesi", Zeytinburnu Belediyesi ev sahipliğinde açıldı.

Zeytinburnu Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Murat Aydın, sezonun son sergisinin güzel bir finalle yapıldığını dile getirerek, "40 yıl, hat sanatımıza verilen bir ömür demektir. O ömrün hafızası olan bu güzel ürünleri sergiliyor olmak, bizim için anlamlı ve oldukça güzel bir durum" dedi.

Hüseyin Gündüz de öğretim üyesi olması nedeniyle kendisine zaman ayıramadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu sergi benim 40 yıllık birikimim. Zarar görmüş, tahrip olmuş, rutubet almış eski yazma eserlerin restorasyonunu da yapıyorum. Bu eserleri hattatların onarması gerekiyor. Çünkü hattatlar harfi, anatomiyi, estetiği, kullandığı malzemeyi bilen kişilerdir. Bunları bilmeyen kişilere bu eserler teslim edilmez. Dolayısıyla bunlar benim çok zamanımı aldı."

Bu sergiden sonra daha büyük sergilerde daha fazla sayıda eseri sergilemeyi planladığını da ifade eden Gündüz, "Bu sergide, zaman içerisinde yaptığım eskizlerimi, karalamalarımı ve kompozisyonlarımı hayata geçirdim" diye konuştu.

Bugüne kadar 80'e yakın karma sergiye katılan sanatçının eserlerinin yer aldığı 75 sayfalık bir katalog, ziyaretçilere hediye edildi.

Mehmet Lütfi Şen'in küratörlüğünde hazırlanan sergi, 10 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Prof. Dr. Muhittin Serin'in teşvikiyle yazı sanatına başlayan Gündüz, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Kaynak: AA