Varil Bombası Eczacıyı Hem İşinden Hem Yurdundan Etti

İdlib'teki eczanesine varil bombası isabet eden Suriyeli Semir Osman, işini kaybedince vatanından da kopmak zorunda kalıp, ailesiyle Hatay'a sığındı.

Halep Üniversitesinden 2003'te mezun olan ve eczane açan 37 yaşındaki Semir Osman, hastaların tedavisine katkıda bulunmak için savaş başlamasına rağmen zorluklara direndi. Savaşın 5. yıla girdiği Suriye'de, 2 yıl önceki bir saldırıda, eczanesinin bulunduğu binaya varil bombası isabet etmesi sonucu işini kaybeden Osman, eşi ve 2 çocuğuyla Reyhanlı ilçesine geldi.

Osman, AA muhabirine, 10 yıldır işlettiği eczanenin, bombalı saldırıda yerle bir olduğunu söyledi.

İşini kaybetmesinin yanında, hastaların tedavisine katkıda bulunamayacağına da üzüldüğünü dile getiren Osman, "10 yıl Suriye'deki kardeşlerimize hizmet ettim. Mesleğimin ilk yılları çok güzel geçti. İnsanlara şifa dağıtmak kadar güzel bir şey yok. Gelirim de iyiydi fakat ülkemizde başlayan iç savaş yüzünden hayatımız karardı. Savaşa rağmen 2 yıl daha ülkemde kalarak insanlarımıza ücretsiz ilaç verdim" dedi.

İşini kaybedince çareyi Türkiye'ye gelmekte bulduklarını ifade eden Osman, vatanından ayrılmanın derin üzüntüsünü yaşadığını vurguladı.

Geride evini, sevdiklerini bıraktığını anlatan Osman, şöyle konuştu:

"Bir daha oralara ne zaman döneriz, bilmiyorum. Yakınlarımızdan da hayatını kaybedenler oldu. İş yerime varil bombası atıldığında eczane dışındaydım ancak bacağıma şarapnel parçası saplandı. Aksayarak yürüyorum. Allah'a şükür, 2 çocuğum ve eşimle Reyhanlı'da hayatımıza devam ediyoruz. Tek istediğim, insanlara şifa dağıtmak. Burada çalışacak durumum yok. Hayırseverlerin yardımı sayesinde karnımız doyuyor."

Kaynak: AA