Eceabat'ta Tübitak Bilim Fuarı

Eceabat'ta Tübitak Bilim Fuarı düzenlendi.

Opet Tarihe Saygı Ortaokulu TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen ''4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı''nda öğrenciler birbirinden ilginç çalışmaları düzenledikleri sergide gösterdiler. Fuarda ayrıca atık maddeler naylon, kağıt, köpük tabak, bardaklardan yapılan elbiseler, ilgi gördü.

Öğrenciler sergide Led ışıklı plastik geri dönüşüm kutuları, kurtuluşa giden yolun led ışıklı bilgisayar tekniği ile sesli anlatımı, Hz. Peygamberin sünnetlerinin sağlık açısından araştırılması, led ışıklı baston, ne kadar şekeriz gibi daha bir çok konuda bilimsel araştırmaları ziyaretçilerle buluşturdu.

Açılışa Kaymakam Nurettin Dayan, Belediye Başkanı Adem Ejder, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Yıldırmaz ve Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna da katıldı.

Kaymakam Dayan, öğrencilere ve öğretmenlerine yaptıkları çalışmalardan, TÜBİTAK'a ise verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Dayan sergide en çok çocukların geleceğinde etkili olan gazlı içecekler ve meyve sularındaki şeker oranlarının araştırıldığı bölümde öğrencilerle sohbet etti.

Sergi bir gün ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: AA