Unilever İle Yeditepe Üniversitesi İş Birliği

Unilever ile Yeditepe ǜniversitesi kişŸisel bakım alanında işŸ birliğŸi gerçekleşŸtirdi.

Unilever İle Yeditepe Üniversitesi İş Birliği
Unilever ile Yeditepe ǜniversitesi arasında yapılan işŸ birliğŸi anlaşŸmasını Unilever Türkiye Ev ve KişŸisel Bakım Kategorilerinden Sorumlu BaşŸkan Yardımcısı şžükrü Dinçer ve Yeditepe ǜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç imzaladı.

Unilever Türkiye Ev ve KişŸisel Bakım Kategorilerinden Sorumlu BaşŸkan Yardımcısı Dinçer, bilimsel gelişŸmeleri, tüketicilerin ihtiyaçlarını karşŸılayan ürünlere dönüşŸtürmenin işŸ yapışŸ biçimlerinin ana hedeflerinden biri olduğŸunu belirterek, şŸunları kaydetti:

"Hayata değŸer üretmek amacıyla bugün dünya çapındaki Ar-Ge fonksiyonumuzu 20 ülkede bulunan 6 bin profesyonel çalışŸanımızla yükseltmeye devam ediyoruz. Tüm dünyada 1 milyar avroya ulaşŸmışŸ/aşŸan Ar-Ge yatırımlarımızın tüketicilerin ihtiyaçlarını karşŸılamak için faydaları kanıtlanmışŸ benzersiz ürünler yaratmak gibi ortak bir amacı var. Bu amaç doğŸrultusunda Türkiye'deki çalışŸmalarımızda üniversitelerin bilgi ve deneyimlerini de hayat için değŸer üretme sürecimize dahil ediyoruz. Yeditepe ǜniversitesi gibi patent sayıları değŸerlendirildiğŸinde, en çok patent alan ve ülkemizdeki sanayi ile işŸ birliğŸinde vakıf üniversiteleri arasında lokomotif konumunda olan bir kurumla ilk adımı atıyoruz."

Dinçer, bu işŸ birliğŸinin kişŸisel bakım alanında tüketici ihtiyaçlarına sağŸladıkları çözümleri daha büyük faydalara dönüşŸtürürken, pazarın bu alandaki gelişŸimine de önemli ivmeler kazandıracağŸına inandıklarını aktardı.

Yeditepe ǜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baç ise dünyanın öncü kurumlarından olan Unilever ile yapılan bu işŸ birliğŸinin iki kurum arasında yeni bir dayanışŸmanın da ilk adımını başŸlatacağŸını ifade ederek, "Yeditepe ǜniversitesi olarak bu işŸ birliğŸi anlaşŸmasını çok önemsiyoruz ve Unilever'in bizi seçmişŸ olmasından dolayı son derece mutluyuz. Sanayi ile gelişŸtirdiğŸimiz projeler, yaptığŸımız çalışŸmalar, öğŸrencilerimizin işŸ dünyasını tanımalarına, öğŸrendikleri teorik bilgiyi somut projelere dökmelerine imkan sağŸlıyor" değŸerlendirmesinde bulundu.

Sektörün önde gelen şŸirketleriyle yaptıkları çalışŸmalar sayesinde öğŸrencilerin, kariyerlerine daha etkin ve bilinçli bir başŸlangıç yaptığŸını belirten Baç, şŸunları aktardı:

"ǜniversite-sanayi işŸ birliğŸine çok önem veren üniversitemiz, kurulduğŸu günden bu yana sayısız projeleri hayata geçirerek, yenilikçi anlayışŸı yeni nesillere aktarmak ve uygulamalı araşŸtırmaları ürünlere dönüşŸtürmek noktasında kararlılığŸını sürdürmeye devam ediyor. Yeditepe ǜniversitesi olarak bizler biliyoruz ki bilime yatırım, gençlere yatırımdır, gençlere yatırım da ülkemize ve insanlığŸa yatırımdır."

Kaynak: AA