Pınarbaşı'nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

TÜBİTAK destekleri ile Kastamonu Pınarbaşı Şehit Ramazan Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından düzenlenen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Pınarbaşı'nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı
Açılış kurdelesini kesen kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ve İlçe Emniyet Amiri Sait Şahin öğrenciler tarafından yapılan "Fen Bilimleri, Matematik ve Sosyal Bilimler" projelerini gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

Proje koordinatörü ve Matematik öğretmeni Duygu Ulucak, fuarda 20 projenin yer aldığını belirterek, bu projelerin amacının öğrencileri araştırma ve geliştirmeye teşvik ederek bilimsel araştırma süreçlerini uygulamalı olarak öğretmek olduğunu ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelebi ise her buluşun bir soruyla başladığını söylerek şunları kaydetti:

"TÜBİTAK’ın okullarımızdaki genç mucitleri öne çıkarmak,çocukları araştırmaya,sorgulamaya yöneltmek için ’’4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" na Şehit Ramazan Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerimizle 20 proje ile katılmışlardır. Projeler biz büyükler için basit gelebilir ama çocuklarımızın geleceği için önemli adımlardır. İnanıyorum ki buradan ileri ki yıllarda bilim adamları çıkacaktır. Tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Fuarda bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara da ayrıca teşekkür ediyorum."

Fuarda, Yumurta Kabuğu ile Bitki Büyütme, Manyetik Terlik, Sihirli Parmaklar, Sayıların Gizemi, Konum Bul ve Piller Ölmez gibi projeler bir gün boyunca sergilenecek.
Kaynak: İHA