İskenderun Belediye Başkanı Dingil Açıklaması

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, "İskenderun Teknik Üniversitesi kente yeni bir bir heyecan katacaktır" dedi.

Dingil, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun çalışmalar sonucunda, İskenderun'a üniversite kazandırma gayretlerinin neticeye kavuştuğunu belirtti.

İskenderun Teknik Üniversitesi'nin İskenderun'a sosyal ve kültürel alanda katkı sağlayacağını aktaran Dingil, şunları kaydetti:

"İskenderun, M.Ö 300'lere dayanan tarihi, bölgenin demir çelik ve sanayi üssü olması, körfez ve limanları ile lojistiğin merkezi konumunda bulunması nedenleriyle Türkiye'nin özellikli bir şehridir. 245 bin olan nüfusuyla 81 ilimizin 16 ilinden büyüktür. İskenderun Körfezi'nde bulunan komşu ilçelerle bu rakam 600 binlere çıkmaktadır. Bölgenin sosyo - ekonomik yapısı, coğrafi ve politik konumu, nüfus ve demografik yapısı ile İskenderun Teknik Üniversitesi'nin kurulmasının gerekliliğini içeren çok geniş kapsamlı çalışmalar yürüttük. Üniversitemizin kuruluşunda başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Hatay AK Parti Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Böylelikle yılların özlemi son buldu. Şehrimize hayırlı olsun."

Dingil, İskenderun Teknik Üniversitesi'nin güney bölgelerindeki teknik üniversite sorununa çözüm olmanın yanı sıra birçok kişiye de kadrolu personel istihdam sağlayacağını kaydetti.

Öte yandan, İskenderun Teknik Üniversitesi'nde bin 350 akademik ve 450 idari personel olmak üzere toplam bin 800 personel kadrosu ihdas edildiği bildirildi.

Kaynak: AA