16. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri

Bulancak Sanat Tiyatrosu kurucularından, Marmara depreminde depremzedelere su götürdükten sonra dönüş yolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Mürsel Gülmez anısına 16.'sı düzenlenen tiyatro günleri festival yürüyüşü ile başladı.

16. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri
Eski Bulancak Cezaevi mevkisinde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir konuşma yapan Bulancak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Şahin Ergüney, "16 yıldır ülkemiz ve dünyamızın dört bir köşesinden sanatçıları Bulancak'ta misafir ederek, onlara misafirperverliğimizi gösterdik. Bu onurlu güzel uğraşı esnafımızla, çiftçimizle, öğretmenlerimizle birlikte başardık. Sanat yükseldikçe toplumsal kültür de yükselir. Başka şehirlerde, festivaller için en az 100 bin lira para harcanıyor. Ama biz dostlarımızdan emanet aldığımız araçlarla, depolarını doldurmak için zaman zaman borç alarak misafirlerimizi ağırlıyoruz. Mürsel Gülmez Günleri artık kurumsallaşmalıdır. Festivali kamu kurumları ve STK'larla ortaklaşa gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Ergüney, etkinliğe katılan ekiplere ve sanatçılara teşekkür ederek, destek veren Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan ve Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar'a teşekkür etti.

Kaynak: AA