Okulda Karnı Acıkan Bu Ağaçtan Simit Yiyor

Simav ilçesi Demirci beldesindeki bir ortaokulda, ailesi ihtiyaç sahibi ya da yanına para almayı unutmuş öğrenciler için "simit ağacı" adı verilen proje hayata geçirildi.

Harçlıklarından ayırdıkları paralarla simit alıp okula konulan kurumuş ağacın dallarına asan öğrenciler, arkadaşlarının bir nebze de olsa açlıklarını gidermesine vesile oluyor.
Çaysimav Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rehber öğretmenler Ömür Kızılkaya ile Dilek Ebcim öncülüğünde "Simit Ağacı Projesi" hazırlandığını söyledi.

Projenin, ailesi ihtiyaç sahibi veya evinden para almayı unutarak çıkmış öğrencilere simit alınması yoluyla yardımda bulunulması için başlatıldığını belirten Avcı, "Öğrenciler, yardımlaşma duygusunu biraz daha öne çıkararak bunu geliştiriyor. Bu projeye yardımda bulunanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrencilerden Sıla Aykan da "askıda ekmek" gibi uygulamalar yapıldığını öğrendiklerini anlattı.
Bunu örnek alarak projeyi oluşturduklarını dile getiren Aykan, "Parası olmayan veya harçlığını unutmuş arkadaşlarımız buradaki simitlerden yararlanıyorlar. Arkadaşlardan yardımda bulunmak isteyenler bize söyleyerek simit alarak ağaca asıyorlar. Sadece simit değil, çubuk kraker gibi başka yiyecekleri de ağacımıza koyabiliyorlar" diye konuştu.

Tuğba Çelebi ise bu projeyi yardımlaşma duygularını geliştirmek amacıyla hazırladıklarını belirtti.

Okul Müdürü Serdar Şahin, projenin okulda ve çevrelerinde ilgi gördüğünü, bundan dolayı ilgili öğretmen ve öğrencileri kutladığını ifade etti.

Kaynak: AA