Aso'da ‘allah'ın Adları’ Ebru Sergisi

Ressam Gülseren Sönmez’in "Murakka Esma-Ül Hüsna (Allah'ın Adları)” konulu ebru sergisi, Ankara Sanayi Odası (ASO) Kültür Merkezi’nde açıldı.

Aso'da ‘allah'ın Adları’ Ebru Sergisi

ASO Başkanı Nurettin Özdebir tarafından açılan serginin açılışına TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serpil Polat ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan ASO Başkanı Özdebir, “Sanatın bizlere yol gösterici önemli bir rolü var. Özellikle ebru sanatı bizim milli sanatımız. Bizler Orta Asya’dan bu sanatı alıp ülkemize getirip çok zenginleştirdik. Bu milli sanatımızı yaşatmamız lazım. Bunun için de ebru sanatından anlayan insanlarla bu sanata ilgi duyan sanayicilerimizi bir araya getirmeliyiz ki ebru sanatı daha da gelişsin. Osmanlı döneminde gerek edebiyatta, gerekse güzel sanatlarda çok önemli eserler ortaya çıkmış. Çünkü padişahlar sanatı desteklemişler. Bizler de Ankara’yı kültür ve sanatta biraz daha ileri götürmek amacıyla ASO Kültür Merkezi’ni açarak burayı sanatçılarımızla paylaşmaya karar verdik. Bugün çok doğru bir karar aldığımızı bir kez daha görüyorum. Çünkü bizlerin hayatlarını şekillendiren, bizleri yönlendiren sanatçılarımızdır” dedi.

Ressam Gülseren Sönmez ise sanata sanayicinin önem vermesi gerektiğini belirterek, tarih boyunca sanatın gelişmesinde ekonominin büyük payı olduğunu söyledi.

Konuşmalardan sonra Ressam Gülseren Sönmez, Nurettin Özdebir'in ebru tekniği ile bir portresini yaptı. Ardından Özdebir, ilk defa ebru tekniği ile bir vazo içinde çiçek resmi yaptı

ASO Kültür Merkezi’nde Nisan ayı sonuna kadar açık kalacak sergide, Ressam Gülseren Sönmez'in 46 eseri yer alıyor.
Kaynak: İHA