Balyoz Davasında 61 Sanığa Beraat Kararı

Balyoz davasında haklarında verilen mahkumiyet kararı Yargıtay tarafından bozulan 61 sanık beraat etti.

Balyoz Davasında 61 Sanığa Beraat Kararı
Açıklama yapan sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, “Delil yetersizliği nedeniyle müvekkillerimiz hakkında beraat kararı verildi.

Delillerin sahte olduğu tespit edilmiş oldu” dedi.


Balyoz davasında aldıkları mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 62 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda devam edildi. Davaya 40 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Balyoz davasında aldıkları mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 62 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, HAVELSAN görevlisi Ömer Faruk Yarman, emekli Amiral Levent Görgeç, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 62 sanığın tamamı için beraat istedi. 61 sanığın 'yüklenen suçu işledikleri sabit olmadığından' beraatına karar verilirken, sanıklardan Yüzbaşı Ali Göznek hakkında yakalama kararı infaz edilemediğinden dosyası ayrıldı.

“TAZMİNATLARLA İLGİLİ DAVA AÇACAĞIZ”
Sanık avukatları duruşma sonrası adliye önünde açıklama yaptı. Sanık avukatlarından Celal Ülgen, “Daha önce verilen Balyoz davası kararı ile bugün verilen karar arasında sonuç olarak bir fark yok. Mahkemenin kamuoyunu ilgilendiren bir görüşü var. Cumhuriyet Savcısı Yargıtay’ın bozma kararına uyulması ya da diretilmesi yolunda bir karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Mahkeme ise bunu reddederek ‘Hayır’ dedi.

Ortada ‘Anayasa Mahkemesi’nin bir ihlal kararı var. İhlal kararı olunca ben onu geçerli kabul ediyorum. Yargıtay bozma kararını dikkate almıyorum’ dedi.

Diğer davadan farklılık buydu. Yarın dava kesinleşecek. Kesinleştikten sonra tazminatlar gündeme gelecek. Haksız tutuklananların tazminatlarıyla ilgili davalar açacağız” şeklinde konuştu.

“DELİLLERİN SAHTE OLDUĞU MAHKEME TARAFINDAN TESPİT EDİLDİ”
Avukat Hüseyin Ersöz ise, delillerin sahte olduğunun tespit edildiğini belirterek, “Bugün görülen davayla delil yetersizliği nedeniyle müvekkillerimiz hakkında beraat kararı verildi.

Delillerin sahte olduğu bir mahkeme kararıyla tespit edilmiş oldu. Bundan sonraki süreçte bu davaların sanığı değil, mağdur olarak görevi üstleneceğiz” dedi.

Kaynak: İHA