Kapaklı’da Faaliyet Raporu Tartışması

Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Meclisi’nde Faaliyet Raporu konusunda tartışma çıktı.

Kapaklı’da Faaliyet Raporu Tartışması
Ak Partili Salih Bezgin’in, "Faaliyetleri yeterli bulmuyorum" dediği toplantıda Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı, "İş olsun diye konuşuyorsunuz" karşılığını verdi.
Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclisi Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında toplandı. Meclis Toplantısı’na başlamadan önce açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki terörist saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Mandalı, "Türkiye’nin bu tip facialarla bir daha karşılaşmamasını temenni ediyorum. Biz tek millet, tek devlet, tek bayrak altında nasıl birleştiğimizi 1923’lü yıllarda tüm dünyaya gösterdik" dedi.

Başkan Mandalı, konuşmasının ardından gündemdeki maddeleri görüşmeye açtı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün hizmet alımı için 36 ay süreli ihaleye çıkma talebi ve belediyede boş kadroda yapılan değişiklik oy birliği ile kabul edildi. Yazı İşleri Müdürlüğü’nün ‘ödüllendirme’ konulu yazısının görüşülmesi ile devam eden toplantıda, Başkan İrfan Mandalı’ya ilçe ve il bazında dereceye giren başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi için yetki verilmesi istendi. Başkan Mandalı bu gündem maddesinin görüşülmesi sırasında, "Spor, halk oyunları ve satranç gibi alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okullarımızı ya da öğrencilerimizi ödüllendirebilmek amacıyla sizlerden yetki istiyorum" açıklamasında bulundu. Başkan Mandalı’nın ödüllendirme konusunda yetkilendirilmesi Meclis’te oy birliği ile kabul edildi.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Yapı Kullanma İzin Belgesi konulu yazısının görüşülmek üzere Bütçe ve Tarife Komisyonu’na havale edildiği toplantı, Bulgaristan’ın Kameno şehrinde düzenlenecek olan 4. Geleneksel Folklor Festivali’ne katılacak olan okullara destek konusunun görüşülmesi ile devam etti. İlçede eğitim veren iki okuldan toplam 60 kişilik grubun yol ve konaklama masraflarının belediye tarafından karşılanması oy birliği ile kabul edildi.

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİMİ YAPILDI
Kapaklı Meclisi daha sonra süresi dolan encümen ve komisyonlar için üye seçimi yaptı. Yapılan gizli oylama öncesinde İrfan Mandalı Turan Çakan ve Muzaffer Yıldıran’ı önerirken, AK Parti grubu ise İbrahim Aktürk ve Ufuk Bayraktar’ı önerdi. Seçim sonucunda ise AK Parti grubundan önerilen İbrahim Aktürk ve Ufuk Bayraktar 9 oy alırken, 15’er oy alan Turan Çakan ve Muzaffer Yıldıran Encümen üyeliklerine seçildi. Encümen seçiminin ardından yapılan komisyon seçimlerinde İmar Komisyonu üyeliklerine Halil İbrahim Erkan, İlhan Çetinkaya, Kemal Kenar, Salih Bezgin ve Mahir Aras seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na İbrahim Aktürk, Sevgi Aksoy, Bakser Öztürk, Ersin Yavuz ve Erol Özkan seçilirken, Tarife Komisyonu’na ise Ender Dubaz, Nalan Çiçek, Yılmaz Saç, Ufuk Bayraktar ve İbrahim Aktürk seçildi

FAALİYET RAPORU TARTIŞMASI
Seçimler sonunda faaliyet raporu ve denetim komisyonu raporu okundu. Mecliste okunan Faaliyet Raporu hakkında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Salih Bezgin, Faaliyet Raporu’nu yetersiz bulduğunu söyledi.

Bezgin, "Faaliyet Raporu yetersiz. Son bir yıldır yapılan çalışmalarla ilgili faaliyet raporunu okudunuz. Sosyal Belediyecilik anlamında belki bir şeyler yapılmış olabilir. Ancak Kapaklı’da şu an elle tutulur gözle görülür hiçbir şey yapılmadı. Trafik sorunu devam ediyor. Şehrin görünümü deseniz içler acısı bir durumda. Kapaklı’da bir şeyler düzelene kadar biz muhalefet olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


Salih Bezgin’in açıklamalarının ardından cevap veren Başkan Mandalı, konuşmaları "Tek derdiniz İrfan Mandalı’yı ekarte edebilmek. Büyükşehir Yasası ile beraber sizlerin şikayetçi olduğu ve değişmesini istediğiniz yerlerin tamamı Büyükşehir sorumluluğuna geçti. Saydıklarınızın Kapaklı Belediyesi ile alakası bile yok" ifadelerini kullandı

Konuşmaların ardından Ak Parti Grubu’nun ‘red’ oyuna karşılık Kapaklı Belediyesi Faaliyet Raporu Meclis’ten oy çokluğu ile geçti.
Kaynak: İHA