Beyin Kanaması Geçiren 11 Aylık Bebek Şifa Buldu

İzmir'de yataktan düşüp kafasını yere çarpınca kafatası çatlayan ve beyin kanaması geçiren 11 aylık bebek, başarılı bir operasyon sonunda sağlığına kavuştu.

Ailesinin uyuması için yatağa yatırdığı 11 aylık Duru Güngör, bir süre sonra yataktan düşerek kafasını yere çarptı. Bebeklerinin kafasında şişlik gören Sezen-Oğuz Güngör çifti, hemen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.
Hastanenin acil servisinde tomografisi çekilen bebeğin kafatasının çatladığı, beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Nail Özdemir ve Dr. Ali Karadağ tarafından acil ameliyata alınan bebek, başarılı bir operasyon sonrasında sağlığına kavuştu.
-"Bebek düşmeleri çok sık görülüyor"
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Nail Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeklerde düşme olaylarının çok sık görüldüğünü ancak bu dönemde beyin kanaması olayına nadiren rastlandığını belirtti.

Duru bebeğin kendilerine geldiğinde nörolojik durumunun bozuk olduğunu, büyük bir beyin kanamasının bulunduğunu, bilinç olarak kötüye gitmeye başladığını anlatan Özdemir, "3-5 yaş grubunda, okul yaşı çocuklarında beyin kanaması daha fazla ancak bu yaş bebeklerde kemik yapılaşması fazla olmadığı için daha az oluyor. Duru bebek riskli gruptaydı. Hemen ameliyata aldık ve iyi bir sonuç elde ettik. Yaşantısının bundan sonraki kısmına sorunsuz devam edecek" diye konuştu.

- Aile doktorlara teşekkür ziyaretinde bulundu
Sezen ve Oğuz Güngör çifti, çocukları taburcu olduktan sonra İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek Başhekim Prof. Dr. Gökhan Akbulut ve operasyonu gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.
Kızlarını tekrar kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden baba Oğuz Güngör, "Kızımız bugün hayatta ise bunu önce Allah'a, sonra da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına borçluyuz. Toplum olarak yapılan iyi şeyleri çabuk unutuyoruz. Doktorumuzun aldığı kritik ameliyat kararıyla kızımızın hayatı kurtarıldı. Tedavisinde emeği geçen tüm hastane çalışanlarına minnettarız" dedi.

Kaynak: AA