Kütüphane Haftasını Kitap Okuyarak Kutladılar

Eceabat ilçesi Alçıtepe İlkokulu üç köyde kütüphaneler haftasını kutladı.

Kütüphane Haftasını Kitap Okuyarak Kutladılar

Alçıtepe Seddülbahir ve Behramlı Köyü’nde köy meydanında öğrencilerle kadın erkek herkes kitap okudu. Törene Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna, Şube Müdürü Remzi Altın, Şube Müdürü Emre Yılmaztürk, köy muhtarları, okul müdürleri, öğretmenler ve köy halkı katıldı.

Köydeki yaşlı kadınlarının yıllar sonra kitapla buluşmaları renkli sahnelere neden oldu. Öğrencilere kuru pasta ve meyve suyu ikram edildi. Eceabat Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna, “Alçıtepe ilkokulumuzun böyle bir proje hazırlamasından dolayı kutluyorum. Zira okuma sevgisi ailede başlar. Seddülbahir, Alçıtepe ve Behramlı köylerinde ailelerin dikkati çekilmiştir. Hep beraber kitap okuduk velilerimizin evde çocukları ile birlikte bol kitap okumalıdır” dedi.

Okul Müdürü Serpil Önder, “Bu etkinlikteki amacımız Benimle okur musun? adlı projemiz kapsamında üç köyde de İlkokul öğrencilerinin yanı sıra öğrenci aileleri ve köy halkına okuma bilincinin kazandırılmasını sağlamaktır. Etkinliği yaptığımız tüm köylerde velilerimizin büyük ilgisi ile karşılandık. Öğrencilerimizde okuduğunun anlama becerisinin kazandırılmasını, anlayarak ve hızlı okuma alışkanlığı sağlamak hedefindeyiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA