Antakya Belediyesi Çalışmaları

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, "2015 yılı için siparişi verilen 47 araçtan 34'ünü teslim aldık. Araç filomuz ile gücümüze güç katıyoruz" dedi.

Kimyeci, yaptığı yazılı açıklamada, Antakya'ya daha iyi hizmet sunabilmek için 25 adet ticari araç, 3 minibüs, 5 pikap ve 1 vidanjör olmak üzere toplamda 34 aracı filolarına dahil ederek hizmetleri bir adım öteye götürdüklerini kaydetti.

Toplamda 47 yeni aracın filolarına dahil olacağını bildiren Kimyeci, bu kapsamda toplam 86 araç ve iş makinesi ile vatandaşlara en iyi hizmeti zamanında ulaştırmak için çalışmalarının sürdüğünü aktardı.
- Belediye web televizyonu ilk canlı yayını yaptı-
Antakya Belediyesi, hizmetlerini ve şehir genelindeki faaliyetlerini duyurmak için kurduğu web televizyonu ilk canlı yayınını yaptı.
Belediye sitesinden yapılan açıklamada, Hatay'da bir ilki gerçekleştirerek belediye web televizyonunun kurulduğu duyuruldu.
Vatandaşların her ay belediye meclis toplantılarını da buradan takip edebilecekleri ifade edildi.
- Hamursuz Bayramı mesajı
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Museviler tarafından Nisan ayında kutlanan Pesah (Hamursuz) Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Kimyeci, yayımladığı mesajda, Antakya ve Hatay'ın, farklı medeniyetlerin, farklı inanç, din ve kültürlerin asırlar boyunca barış içinde yan yana ve beraberce yaşadığı bir iklime sahip olduğunu hatırlattı.
Kimyeci, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Camilerin, kiliselerin, havraların aynı semtte, aynı mahallede birbirine komşuluk ettiği; ezan, hazan ve çan seslerinin aynı anda gökyüzüne yükseldiği bu topraklar, bütün insanlığın özlem duyduğu hoşgörü medeniyetinin de en canlı, en güzel örneğidir. Rengi, lisanı, tabiiyeti ve inancı farklı insanların yüzyıllardır birlikte yaşadığı bu topraklar geçmişte olduğu gibi gelecekte de farklı inançları koruma ve yaşatma gücüne her daim sahip olacaktır. Bu düşüncelerle, Musevi vatandaşlarımızın Pesah Bayramı olarak da bilinen Hamursuz Bayramı'nı tebrik ediyor, kendilerine esenlik ve huzur dolu günler diliyorum."
Kaynak: AA