Bayındır Çiçek Festivali Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin önde gelen çiçek üretim merkezlerinden Bayındır'da "Çiçekçilik Tarım Organize Bölgesi" kurulması için gerekli prosedürlerin bir an önce tamamlanmasını istediklerini söyledi.

Bu yıl 18'incisi düzenlenen Bayındır Çiçek Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Soma Belediyesi'nin onur konukları olduğu festivalin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki kooperatiflerle sözleşmeli üretim sözleşmeleri yaparak tarımı desteklemeye çalıştıklarını belirtti.

İlçede Çiçekçilik Tarım Organize Bölgesi kurulması için 6 yıldır çaba gösterildiğini anlatan Kocaoğlu, Arıkbaşı mevkisindeki 600 dönümlük köy tüzel kişiliği vasfındaki arazinin bu yatırım için değerlendirilmesi konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile çalışma içinde olduklarını belirtti.

Kocaoğlu, "Bürokratik engelleri aşıp OSB'yi kuramadık. Bunu yapmak için her türlü gücümüz var. İl müdürümüz ile görüşüyoruz. Çiçekçilik Tarım Organize Bölgesi'nun kuruluş prosedürlerinin bir an önce tamamlanmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ise ilçede kapalı alanda 800, açık alanda 3 bin dekarda çiçek üretildiğini belirterek ülkenin çiçek ihtiyacının yaklaşık yüzde 25'inin Bayındır'dan karşılandığını ifade etti.

Etkinliğe katılarak bir konuşma yapan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise Ege Bölgesi'ne bir bütün olarak bakılması ve ortak projeler yürütülmesi halinde bölgenin Akdeniz'in lider bölgesi haline gelebileceğini savundu.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise 2014 yılında yaşadıkları maden kazasıyla ilçenin sarsıldığını, bu büyük kaza sonrasında tüm Türkiye'den destek aldıklarını ancak özellikle kendilerini hiç yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiklerini belirtti.

İlçedeki çiçek üreticilerinin stantlarının yer aldığı festival 3 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edecek.

Kaynak: AA